Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Έχει κι άλλα να δώσει! Οι άσοι στο "μανίκι" Σαμαρά πριν τις ευρωεκλογές

Οι ούτως ή άλλως λίγες ημέρες αναψυχής του Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκαν και ο πρωθυπουργός τίθεται στην εμπροσθοφυλακή του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, που στοχεύει πλέον στην πρωτιά στις επικείμενες Ευρωεκλογές.Το δίλημμα, που θα επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα στις προεκλογικές του εμφανίσεις ο πρωθυπουργός θα είναι: διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και ασφαλής έξοδος της χώρας από την οικονομική εξάρτηση και τα Μνημόνια ή ανατροπή της σημερινής κατάστασης και επιστροφή στην αβεβαιότητα, σε φάση αβέβαιων περιπετειών και στις πρακτικές, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής". Επιπλέον, θα επιτίθεται με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσοντας τον στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και αναδεικνύοντας τις εσωτερικές του αντιφάσεις.

Ο πρωθυπουργός στις δικές του παρεμβάσεις, όπως με τη συνέντευξη στο Bloomberg, θα συνεχίσει να προβάλλει και να διαφημίζει τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας και βάσει αυτών θα "νομιμοποιείται" να αξιώνει από τους εταίρους μας μεταξύ άλλων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Επιπλέον, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά πολύ προσεκτικά τα "παραθυράκια" του προϋπολογισμού, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να παρέμβει εκ νέου σε θέματα καθημερινότητας, εξαγγέλλοντας δράσεις υπέρ της ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως το έπραξε πριν από το Πάσχα με την ανακοίνωση ίδρυσης κέντρων βοήθειας για τους αστέγους σε 5 μεγάλες πόλεις της επικράτειας. 

Πρώτοι σταθμοί των περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά θα είναι οι Περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, από τις πλέον υποβαθμισμένες σε όλη την ΕΕ. Ο κύριος Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί Περιφέρειες και Δήμους, όπου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πενιχρές επιδόσεις στο μέτωπο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως είναι η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη, όπου οι γαλάζιοι υποψήφιοι υπολείπονται του "αντάρτη" Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια και του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο. 

Στον προεκλογικό αγώνα επιστρατεύονται και οι εν προκειμένω "απρόθυμοι" έως τώρα βουλευτές του κόμματος. Ο σχεδιασμός, μάλιστα, προβλέπει την αποστολή τους σε νομούς, διαφορετικούς των εκλογικών τους περιφερειών, ώστε να διευρύνουν την εκλογική επιρροή του κόμματος στις δίδυμες κάλπες του προσεχούς Μαΐου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: