Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πιστεύουν πως ξέρουν που έπεσε το Boeing της Malaysia Airlines – Άθικτη η καμπίνα των επιβατών λένε επιστήμονες – Αλλάζει η περιοχή των ερευνών!

Έχουν περάσει 20 μέρες από εκείνο το Σάββατο, 8 Μαρτίου, όταν το Boeing της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε ξαφνικά από πολιτικά και στρατιωτικά ραντάρ. Η εκτίμηση της Μαλαισίας και της ίδιας της εταιρίας πως "το αεροπλάνο συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό και κανείς δεν επέζησε" δεν ικανοποίησε κανέναν, ειδικά τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων. Σενάρια επί σεναρίων γράφτηκαν, ακούστηκαν, διατυπώθηκαν αλλά ουσία καμία. Καθημερινά έρχονται στο φως φωτογραφίες από δορυφόρους που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σχεδόν 2500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ. Όμως κανείς δεν ξέρει που ακριβώς έπεσε το αεροπλάνο, γιατί και που είναι τα μαύρα κουτιά. Ειδικά γι’ αυτά, το χρόνος πιέζει και η ισχύς των μπαταριών τελειώνει. Κι αν δεν βρεθούν άμεσα, τα δεδομένα που έχουν καταγράψει στα σβηστούν. Και η αλήθεια θα χαθεί μαζί με τις 239 ψυχές. 

Σήμερα, μέσω της Telegraph, έρχεται στο φως ακόμη ένα σενάριο: Αυστραλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ξέρουν το ακριβές σημείο της συντριβής του Boeing 777 και θεωρούν πως η καμπίνα του αεροσκάφους έχει βυθιστεί άθικτη! 

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας, χρησιμοποιώντας μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα μαζί με τις αναλύσεις που κατέγραψε η βρετανική εταιρία Inmarsat, κατάφεραν να καθορίσουν το σημείο της πρόσκρουσης και τις κινήσεις των συντριμμιών. 

Δορυφόρος της Ταϊλάνδης εντόπισε 300 αντικείμενα να επιπλέουν σχεδόν 200 χιλιόμετρα μακριά από τα 122 αντικείμενα που είχε φωτογραφίσει γαλλικός δορυφόρος. 

Ο καθηγητής Τσαρίτα Πατιαράτσι, που επέβλεψε την έρευνα, εκτίμησε πως το γεγονός ότι δε βρέθηκαν στη θάλασσα αντικείμενα μέσα από το αεροπλάνο δείχνει πως η καμπίνα έχει βυθιστεί άθικτη. Και αυτό σημαίνει πως αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το μαύρο κουτί. Αρκεί να βρεθεί η καμπίνα φυσικά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: