Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σε ιδιώτες η λειτουργία της ΟΑΣΗΣ

Με ενστάσεις ως προς τον χρόνο που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο ο κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης της ΟΑΣΗΣ, καθώς και  το σχέδιο διακήρυξης του διαγωνισμού για τη μίσθωση, ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για την μελλοντική επαναλειτουργία της ως εστιατορίου – αναψυκτηρίου, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι διαφωνίες ως προς τα χαρακτηριστικά της αξιοποίησής της. Πρόταση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, ήταν η μίσθωση του χώρου μετά από διαγωνισμό, στον οποίο θα κληθούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις, πρόσωπα, αλλά αι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ως φορείς κοινωνικής οικονομίας.


«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος, που μετά από 3 χρόνια έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Οι εργασίες αποκατάστασης εξελίσσονται ομαλά και μέσα στο χρόνο ο χώρος θα μπορεί να είναι έτοιμος για χρήση. Πιστεύουμε πως ο Δήμος δε μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία στο κέντρο της πόλης. Προτείνουμε διαγωνισμό μίσθωσης του χώρου με βάση τους πολύ αυστηρούς όρους λειτουργίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γιώργος Παπαδιώτης.

Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που έδειξαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην λειτουργία της ΟΑΣΗΣ ως εστιατόριο – αναψυκτήριο. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο εισηγητής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Βασίλης Χήτος, λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει τους όρους μίσθωσης ενός ανύπαρκτου πράγματος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Γκίκας που έκανε λόγο και για καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών.


«Καλούμαστε να νοικιάσουμε ένα ερείπιο, ένα φάντασμα», ανέφερε ο κ. Χήτος, για να προσθέσει πως από τα Γιάννενα δεν έλειπε ένα ακόμη εστιατόριο ή μία καφετέρια, και επανέφερε την πρόταση για πινακοθήκη.  Απάντηση ως προς αυτό το σημείο έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας, λέγοντας πως η προοπτική της πινακοθήκης δεν ακυρώθηκε από τον Δήμο, αλλά από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που θέλει ο χώρος να μείνει έτσι.


Επικριτικός ήταν και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Τασιούλας, ο οποίος τόνισε πως από την πόλη δεν λείπουν τα καφενεία και τα εστιατόρια, ενώ διαφώνησε και με το μοντέλο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.  Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος για την δωρεάν φιλοξενία συναυλιών, ερασιτεχνικών σχημάτων, μένοντας στο Δήμο και με μόνιμο προσωπικό.


Σε… υπεράσπιση του κ. Παπαδιώτη έσπευσαν αρχικά ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος χαρακτήρισε θέατρο του παραλόγου να κατηγορείται ο κ. Παπαδιώτης γιατί φροντίζει έγκαιρα να προετοιμάσει τον διαγωνισμό, και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, που σημείωσε πως η κοινωνία θέλει την ΟΑΣΗ τόπο συνάντησης και πως ο Δήμος δε διαθέτει ικανότητα και μηχανισμό για να αναλάβει ο ίδιος.


Τέλος, ο κ. Παπαδιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το ότι η αντιπολίτευση δεν κατανόησε τον κοινωνικό προορισμό και την ιστορία αυτού του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: