Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δυο αντικείμενα βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό από την Αυστραλία - Το ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ στη Βουλή


Ελπίδες πως η αγωνία των συγγενών των 239 επιβαινόντων στο Boeing της Malaysia Airlines θα τελειώσει οριστικά ή ακόμη μια έρευνα που θα καταλήξει σε αδιέξοδο; Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, πως από δορυφορικές λήψεις εντοπίστηκαν, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυο αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο σήμανε παγκόσμιο συναγερμό! Τα αντικείμενα έχουν βρεθεί 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, ενώ το ένα από τα δυο αντικείμενα έχει μήκος 24 μέτρα. "Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια" κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). "Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.


Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος "αρκετών χιλιάδων μέτρων" και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση" παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, δήλωσε ο Γιανγκ.

Η Μαλαισία στέλνει στην περιοχή των ερευνών έξι πλοία και τρία ελικόπτερα, ενώ η Αυστραλία έχει στείλει ένα αεροσκάφος. Αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν δυο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: