Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Την υποψηφιότητά του με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μπαράτσας.


Την υποψηφιότητά του με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Μπαράτσας. Μιλώντας στην εκπομπή «Πολιτική Κουζίνα» και στη Βίλιαν Στασινού στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, αποκάλυψε πως η απόφασή του δε στηρίχθηκε μόνο στη φιλική του σχέση με τον Νίκο Γκόντα, αλλά και στην κοινή τους βούληση για μια βιώσιμη λειτουργική πόλη.Χαρακτήρισε τον Νίκο Γκόντα άνθρωπο με όραμα που απευθύνεται στην κοινωνία με προτάσεις και πρόγραμμα, ενώ σημείωσε πως έχει αποδείξει ότι είναι ικανός και να αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια, αλλά και να φροντίσει για την καθημερινότητα του πολίτη. Για το λόγο αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα του δώσουν τη δυνατότητα για μία ακόμη θητεία στον Δήμο Ιωαννιτών.


Κληθείς να σχολιάσει τις υπόλοιπες παρατάξεις, ο κ. Μπαράτσας εκτίμησε πως τα πισώπλατα μαχαιρώματα θα συνεχιστούν στην «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και επισήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Θ. Μπέγκα θα είναι να υπερασπιστεί το έργο των 3,5 χρόνων της δημοτικής αρχής Φίλιου. Για τον Λ. Νάτση είπε πως εκφράζει το μνημόνιο – αντιμνημόνιο και το δίλημμα αυτό δε θα περπατήσει, ενώ για τον Π. Κολόκα εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει να κατεβάσει ένα άξιο και πλήρες ψηφοδέλτιο. «Δε θα το ευχόμουν να μην φτιάξει ψηφοδέλτιο, γιατί θέλω να αντιπαρατεθεί και να δούμε την κατάληξη», σημείωσε μεταξύ άλλων. Όσον αφορά τα «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, είπε πως δεν υπάρχει πολιτική σκέψη και δε μπορούν να περπατήσουν.

Σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές, ο Δ. Μπαράτσας εκτίμησε πως ίσως δεν χρειαστεί καν β’ γύρος, αλλά αν κάτι τέτοιο συμβεί πιθανότερος αντίπαλος του Αλ. Καχριμάνη θα είναι ο συνδυασμός Ζάψα, που έχει τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ και του ΠΑΣΟΚ,




Αναφερόμενος στην κεντρική πολιτική σκηνή, είπε πως δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν μερικά χρόνια το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά πως «προκειμένου να σωθεί η χώρα, ακόμη και με το διάβολο επιτρέπεται να συμμαχήσεις». Ωστόσο, έβαλε κάποιες «κόκκινες γραμμές» και δήλωσε «Δε θα πω ότι είμαι αντικομμουνιστής, αλλά δε συμπαθώ τον κομμουνισμό, καθώς δεν εξυπηρετεί το επιχειρείν και τα συμφέροντα του λαού».




Τέλος, με την ιδιότητα του επιχειρηματία και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, έκανε λόγο για σημάδια ανάκαμψης στην αγορά , ωστόσο αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική σε ορισμένα σημεία. Ανοιχτά εξέφρασε ενστάσεις για την υπεφορολόγηση των επιχειρήσεων, τονίζοντας πως δε βοηθά ούτε στη συγκέντρωση εσόδων, ούτε στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: