Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης που δήλωσε παρών στο 1ο άρθρο

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε "παρών" στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της ψηφοφορίας με επιστολή του έκανε γνωστή τη διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη.Mε αφορμή τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ψήφισε «παρών» για το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.
Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς»
Ο κ. Κακλαμάνης θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος δήμαρχος.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί η εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στο έτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ καθώς αν και είχαμε αντίστοιχες στάσεις, ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος δεν προέβη μέχρι στιγμής σε διαγραφές.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 που αναφέρεται στις τράπεζες ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στο ίδιο άρθρο δήλωσε "παρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: