Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμη ομάδα για χτύπημα με τον Χ. Ξηρό – “Άγνωστοι” στην αντιτρομοκρατική αυτοί που στηρίζουν τον “Μανώλη”


Μια ομάδα μελών που δεν έχει στοχοποιηθεί από την αντιτρομοκρατική φαίνεται πως έχει δημιουργήσει έναν κλοιό ασφαλείας γύρω από τον Χριστόδουλο Ξηρό.Αυτός είναι ο φόβος της Αντιτρομοκρατικής που πιστεύει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σπάσει τα στεγανά των τρομοκρατών πριν εκείνοι βάλουν μπροστά το σχέδιό τους για το χτύπημα.Στελέχη της αντιτρομοκρατικής μιλούν για μια προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδα που χρησιμοποιεί νέα μέλη, άγνωστα στην αντιτρομοκρατική καθώς δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας γύρω από τον Μανώλη της 17Ν, του παρέχει κάλυψη.Παράλληλα πιστεύουν ότι εκείνος και άλλα πιο έμπειρα μέλη θα επιχειρήσουν το χτύπημα.

Η αστυνομία προσπαθεί με εφόδους σε σπίτια “γνωστών” ατόμων να σπάσει τα στεγανά, αλλά προς το παρόν οι έρευνες δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα και έτσι κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι για ακόμη μια φορά η αντιτρομοκρατική δεν θα προλάβει τις εξελίξεις, αλλά θα περιμένει το λάθος μετά το χτύπημα.


Το συμπέρασμα αυτό όμως έχει σημάνει συναγερμό. Τα μέτρα θυμίζουν ολυμπιακούς του 2004 με την αντιτρομοκρατική να έχει δημιουργήσει κλοιό γύρω από 300 πρόσωπα και σημεία όπου μπορεί να εκδηλωθεί τρομοκρατική ενέργεια.


Η παρουσία των αστυνομικών είναι εμφανέστατη καθ' όλο το 24ωρο ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα γύρω από πρόσωπα και αυτοκινητοπομπές που σχετίζονται με την προεδρία της χώρας στην Ε.Ε. και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα.

Την ίδια ώρα καθημερινή είναι η αναφορά των Αμερικανών στην ελληνική τρομοκρατία με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Μαρί Χαρφ να λέει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αν τους ζητηθεί, να παράσχουν βοήθεια...

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ «συμμετέχουν ενεργά» στις έρευνες για την τρομοκρατία (στην Ελλάδα), η κα Χαρφ είπε: «Όχι, εννοώ, αυτή είναι μια ελληνική έρευνα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση αν χρειαστεί, σίγουρα».



Την ώρα πάντως που οι Αμερικανοί πιέζουν ασφυκτικά στην κυβέρνηση ανοιχτό είναι το μέτωπο μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Παρά την παρέμβαση Σαμαρά να λήξει η κόντρα αυτή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Χθες ο κ. Αθανασίου ο οποίος με συνέντευξή του από τη μια παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την πλευρά του τριμελούς συμβουλίου που χορήγησε τις άδειες στον Ξηρό και από την άλλη ανέφερε ότι “θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή” Το βράδυ απάντηση ανέλαβαν να δώσουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι σημείωναν με νόημα ότι οι παρακολουθήσεις δεν είναι σύννομες και προσέθεταν ότι ήταν εισαγγελέας αυτός που άναψε το πράσινο φως για τις άδειες του Ξηρού.

Σήμερα πάντως αναμένεται και η απόφαση για τις ευθύνες όσων έδωσαν τις άδειες τη μια μετά την άλλη στον Χ. Ξηρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: