Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αποκλεισμένα χωριά και ζημιές σε σπίτια και δρόμους

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς βρήκαν στις 15:55 το απόγευμα της Κυριακής από τα σπίτια τους. Αιτία ο ισχυρότατος σεισμός, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα όσα είπε στο NewsIt ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, που ταρακούνησε το νησί. Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί: 4,4R, 3,9R και 4,2R, ενώ ακόμη και τώρα η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει.Το επίκεντρο τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 24 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό του σεισμού η μεγάλη διάρκειά του, κάτι που πανικόβαλε ακόμη περισσότερο τον κόσμο.


Όπως δήλωσε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Ματιάτος, έχουν αποκλειστεί χωριά εξαιτίας των κατολισθήσεων, κόσμος έχει βγει από τα γηροκομεία, δρόμοι έχουν ανοίξει στα δυο, ενώ υπάρχουν και πολλές ζημιές σε σπίτια, όπου έχουν πέσει σοβάδες, έχουν σπάσει τζάμια, έχουν πέσει κεραμίδια. 

Σύμφωνα με το Patrtastimes σε δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης είπε οτι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, όμως θα ακολουθήσουν μετασεισμοί και συνέστησε ψυχραιμία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει καθίζηση σε δρόμο στο Ληξούρι, ενώ δρόμος έχει ανοίξει στα δυο στο Αργοστόλι. 

Πυροσβεστική και Αστυνομία έχουν ήδη βγει στους δρόμους και περιπολούν για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει κλήσεις για απεγκλωβισμούς ή για κατάρρευση σπιτιών. Σε πολλές περιοχές έχει κοπεί το ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες.

Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: