Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ακαριαία μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο


Ακαριαία μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά και κυρίως από την Παρασκευή και μετά, με πάρα πολλές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετά χιόνια κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Στις 23 με 24 Ιανουαρίου, θα ξέρουμε σίγουρα για το αν χιονίσει και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας μόνο Ελλάδας.Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε όλη την δυτική χώρα, ενώ κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τα πιο πολλά φαινόμενα να σημειώνονται στην δυτική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Πυκνά χιόνια θα πέσουν στην βόρεια Ελλάδα αρχικά πάνω από τα 1200-1300 μέτρα και στην κεντρική Ελλάδα, πάνω από τα 1500-1600 μέτρα υψόμετρο.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και κυρίως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα και έτσι τα χιόνια θα πέσουν στην βόρεια Ελλάδα περίπου πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο και στην κεντρική χώρα περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα υψόμετρο. Αυτά τα υψόμετρα σας τα δίνουμε κατά μέσο όρο, μιας και ακόμα δεν έχει ορισικοποιηθεί για το πόσο κρύο θα κατέβει, καθώς τα μισά μας στοιχεία θέλουν τα χιόνια να πέφτουν μέχρι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας χώρας, ωστόσο τα άλλα μισά μας στοιχεία, περιορίζουν τις χιονοπτώσεις στα υψόμετρα που σας προαναφέραμε.

Εμείς δεν θα ρισκάρουμε ακόμα να πούμε κάτι για χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και έτσι κρατάμε το ότι θα χιονίσει περίπου πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο από την Κυριακή στην βόρεια Ελλάδα και πάνω από τα 900 με 1000 περίπου μέτρα υψόμετρα στην κεντρική χώρα. Το αν χιονίσει ή όχι και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, από την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, θα γίνει με μεγάλη σιγουριά την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, όπου θα διαθέτουμε πολύ πιο έγκυρα προγνωστικά στοιχεία.

Γενικότερα φαίνεται να χειμωνιάζει τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, κάτι που σας το αναφέρουμε από τις πρώτες ημέρες του μήνα. Περισσότερες πληροφορίες θα έχετε από την Πέμπτη και μετά για το αν χιονίσει και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: