Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Σαμπάνης: Aναβολή από τον στρατό λόγω... κατάθλιψης

Στις 15 Μαΐου θα κλείσει τα 31 του χρόνια, ενώ την τελευταία πενταετία έχει δει το όνομά του όχι μόνο να «υπογράφει» μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες καταξιωμένων τραγουδιστών, αλλά και πρώτο στη μαρκίζα της νυχτερινής διασκέδασης, με πολλά δικά του σουξέ. Ωστόσο, για τον Γιώργο Σαμπάνη το «κεφάλαιο» των στρατιωτικών του υποχρεώσεων παραμένει σε εκκρεμότητα, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουν οι στρατιωτικοί γιατροί του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. 


Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουμε σήμερα στο «Secret», o τραγουδιστής-είδωλο της νεολαίας εμφανίστηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο αιτούμενος αναβολή στράτευσης εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Δημοσιογραφικές πηγές από το ιατρικό, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του «414» αποκαλύπτουν στο «S» ότι ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε ενώπιον των επιστημόνων της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κρατώντας στο ένα χέρι την κλήση στράτευσης και στο άλλο παλαιότερες γνωματεύσεις ιατρών, με βάση τις οποίες πάσχει από «χρόνια καταθλιπτική συνδρομή», για την οποία ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Ο τραγουδιστής και επιτυχημένος δημιουργός πέρασε από επιτροπή ψυχιάτρων, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν στην παρούσα φάση να του επιτρέψουν να παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Πέρα από την αναβολή διάρκειας έξι μηνών, την οποία ο Γιώργος Σαμπάνης κατάφερε και «εξασφάλισε», οι γιατροί της κλινικής (της οποίας διευθυντής είναι από το 2009 ο διακεκριμένος ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, διδάκτωρ Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών) συνταγογράφησαν και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει, ώστε όταν συμπληρωθεί το εξάμηνο να βρεθεί και πάλι ενώπιόν τους για να κρίνουν εάν είναι ικανός για στράτευση ή όχι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής καλλιτέχνης (το νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού, στο Γκάζι, στο οποίο εμφανίζεται είναι γεμάτο κάθε βράδυ) ανέφερε στους γιατρούς ότι από την εφηβεία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εξαιτίας της υπερπροσπάθειας και της καθημερινής πίεσης που δεχόταν ως πρωταθλητής στίβου. Ο Γιώργος Σαμπάνης, άλλωστε, από παιδί ασχολήθηκε με τα εν λόγω αθλήματα και είχε πολλές διακρίσεις, συγκεκριμένα συνολικά 14 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Μάλιστα, λόγω αυτών των διακρίσεων συμμετείχε και στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Και στον «στίβο» του τραγουδιού, όμως, οι επιτυχίες του διαδέχονται η μία την άλλη. Εκανε το ντεμπούτο του ως συνθέτης, γράφοντας για την Ελενα Παπαρίζου το «Φιλί της ζωής», το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας, που παρέμεινε στην κορυφή των ελληνικών charts για δύο μήνες.
Το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά του, κάνοντας και το πρώτο του σουξέ με το «Σ’ αφήνω στον επόμενο». Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γράψει τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει καταξιωμένοι τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Πέγκυ Ζήνα και ο Χρήστος Δάντης, ενώ και τα επόμενα δύο προσωπικά του CD βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, αλλά και των ραδιοφωνικών airplay. Οπως ήταν φυσικό, η προσωπική ζωή του Γιώργου Σαμπάνη άρχισε να τραβάει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, ιδιαίτερα εξαιτίας και της σχέσης του με τη νεαρή ηθοποιό Πατρίτσια Μίλικ-Περιστέρη, με την οποία ωστόσο χώρισαν τον Ιούνιο του 2012… 
Η αναβολή στράτευσης που εξασφάλισε, πάντως, έπεσε σαν «μάννα εξ ουρανού» για τους εργαζόμενους στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται, γιατί ο τραγουδιστής τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται στο «ζενίθ» της μέχρι σήμερα προσωπικής του καριέρας. Ετσι, οι εμφανίσεις του θα συνεχιστούν κανονικά και για τους επόμενους μήνες. Από εκεί και μετά, η διαδικασία για τον Γιώργο Σαμπάνη είναι συγκεκριμένη: Αφού ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή, οφείλει να παρουσιαστεί εκ νέου το καλοκαίρι στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και να επανεξεταστεί από επιτροπή ιατρών. 
Τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε οι ψυχίατροι να διαγνώσουν ότι ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και να τον στείλουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης είτε να του δώσουν και νέα αναβολή, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, όταν συμπληρωθούν συνολικά δύο χρόνια αναβολής, θα πρέπει να κριθεί οριστικά με το αίτημα της απαλλαγής ή της ικανότητας θητείας ακόμη και μέχρι τον τέταρτο βαθμό (Ι4). 
Ο Γιώργος Σαμπάνης, πάντως, συνεχίζει την εντυπωσιακή καριέρα του, αλλά και τις επιτυχημένες εμφανίσεις του δίχως να δείχνει -τουλάχιστον στην πίστα- ότι επηρεάζεται από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εξαιτίας και του επαγγελματισμού που τον διακρίνει. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται μόνο μία ημέρα παρέμεινε κλειστό, αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, εξαιτίας φαρυγγίτιδας που ταλαιπώρησε τον τραγουδιστή. Παράλληλα, ο καλλιτέχνης συνεχίζει και συναυλίες σε μεγάλες πόλεις της χώρας, στις οποίες επίσης επικρατεί το αδιαχώρητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: