Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χουλιάρας: Φοβάται προσεισμό στην Κεφαλλονιά


Ο Γεράσιμος Χουλιάρας μίλησε σε εκπομπή λέγοντας πως δεν υπάρχουν κρίσιμα 24ωρα. Συστήνει στον κόσμο να μην είναι πανικόβλητος και να κάνει παράλογα πράγμα, όπως οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια δεν έπαθαν ζημιές και κοιμούνται μέσα σε πλοίο που έχει καταφτάσει στο λιμάνι του Αργοστολίου.Τονίζει πως μόνο οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια έχουν ζημιές, μπορούν να κοιμηθούν στο πλοίο, ενώ όσα σπίτια δεν έχουν ζημιές, μπορούν να κατοικηθούν και να κοιμηθούν άφοβα οι κάτοικοι. Ο κύριος Χουλιάρας πάντως, φοβάται πως ακόμα και ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος στην Κεφαλλονιά, μιας και τέτοιου είδους σεισμοί, τείνουν είτε να δίνουν ισχυρούς μετασεισμούς κοντά στο μέγεθος τους κύριου σεισμού, είτε να δώσει έναν μεγαλύτερο σεισμό.

Φοβάται μόνο το γεγονός, τα 5,9 Ρίχτερ να είναι προσεισμός και να επέλθει ένας πιο μεγάλος σεισμός τον επόμενο μήνα. Τόνισε δε, πως πρέπει όλοι να μην τρομοκρατούνται από έναν σεισμό που για την περιοχή είναι φυσιολογικός, Πρέπει όπως λέει, να κοιμούνται όλοι στα σπίτια τους, εκτός από αυτούς που τα σπίτια τους έχουν βλάβες. Επίσης είπε πως και ο ίδιος κοιμάται σε ξενοδοχείο και όχι στο πλοίο. Πρέπει να μην τρομοκρατείται ο κόσμος από τους σεισμούς.

Οι σεισμολόγοι τονίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στους κατοίκους. Επισημαίνουν πως η Κεφαλλονιά άντεξε, αλλά αν ο σεισμός της Κεφαλλονιάς που έγινε στην στεριά, γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας, θα θρηνούσαμε θύματα και θα είχαμε πολλές ζημιές. Η Κεφαλλονιά θεωρείται το πιο θωρακισμένο μέρος της Ελλάδας στους σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: