Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Χτύπημα» από κοινού ετοιμάζουν Ξηρός-Μαζιώτης -Πού εστιάζονται οι έρευνες για τον εκτελεστή της 17Ν

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο Νίκος Μαζιώτης ετοιμάζουν από κοινού «χτύπημα».Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», ο εκτελεστής της 17Ν έχει συναντήσει τα τελευταία 24ωρα τον Μαζιώτη, και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν βρίσκονται στο ίδιο μέροςΗ προκήρυξη για τους πυροβολισμούς στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη -πίσω από την οποία φαίνεται ότι κρύβεται ο Μαζιώτης- καθυστερεί να αποσταλεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο λόγος θεωρείται πως είναι το γεγονός ότι το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» έχει το νέο της ενίσχυσης της οργάνωσης από τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η συνεργασία των δύο προκαλεί έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς ουσιαστικά ενώνει δύο αντιλήψεις ανταρτικού πόλεως: Τις οργανωμένες επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και τα «χτυπήματα» μεγάλου βεληνεκούς και εν ψυχρώ της «17 Νοέμβρη».

Δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά ο φάκελος της 17Ν
Το μήνυμα ότι η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, στέλνει ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» και ερωτηθείς αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται».
Ο κ. Δένδιας δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».
Ο υπουργός αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που συνελήφθησαν για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης» όπως τονίζει.
Σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες περιπτώσεις από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».

Πηγή:iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: