Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ποιούς θα κατεβάσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στους 3 μεγάλους Δήμους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δήμος Αθηναίων και η περιφέρεια Αττικής, καθώς Συγγρού και Κουμουνδούρου θα παίξουν με βαριά χαρτιά, στελέχη δηλαδή πρώτης γραμμής σε μια προσπάθεια να μετρήσουν δυνάμεις ιδίως στον πρώτο γύρο, αφού θα προηγηθούν κατά μία εβδομάδα των ευρωεκλογών, ενώ στον δεύτερο γύρο η εκλογή θα προκύψει μετά από συμμαχίες ή συνεργασίες ανάλογα τη στάση των υπολοίπων υποψηφίων.Σύμφωνα με πληροφορίες από τη πλευρά τα ΝΔ φαίνεται να έχει κλείσει η υποψηφιότητα του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, αν και ενδιαφέρεται και ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στενό το μαρκάρισμα και στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη χωρίς όμως αποτέλεσμα.Στον ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν ότι ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης θα «υποκύψει» στις πιέσεις να είναι υποψήφιος μετά τα ευγενικό όχι της δυναμικής βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ ακούγεται και το όνομα του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη ως μια υποψηφιότητα που δεν θα είναι στενά κομματική.



Στον δήμο του Πειραιά ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος της ΝΔ, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι πιέσεις στον βουλευτή Θόδωρο Δρίτσα καλά κρατούν με τον ίδιο όμως να έχει ακόμη σοβαρές επιφυλάξεις.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης η προσωπικότητα του Γιάννη Μπουτάρη και η αποδοχή που έχει σε όλο το πολιτικό φάσμα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Συγγρού μετρούν διαρκώς ενδεχόμενες υποψηφιότητες των βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα και Έλενας Ράπτη, ενώ παίζει και το όνομα του βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη τόσο για τον δήμο όσο και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η εκ νέου υποστήριξη του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τα όσα έγιναν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μάλλον θεωρείται απίθανη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μελτετά δύο σενάρια. Το πρώτο με υποψήφιο τον βουλευτή του κόμματος Τάσο Κουράκη και το δεύτερο με υποψήφιο τον πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό των τελευταίων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο Χάρη Καστανίδη.

Να σημειωθεί το σενάριο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση έντονων διαφωνιών στο εσωτερικό τους για τις υποψηφιότητες που θα στηρίξουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, να επιλέξουν τελικά…Μπουτάρη δεν μπορεί να αποκλειστεί 100%!

Όσον αφορά τέλος την Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις καθώς η Συγγρού «μετρά» παρασκηνιακά διάφορες υποψηφιότητες από ένα ευρύ φάσμα προσώπων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν καταλήξει στην υποψηφιότητα της βουλευτού Σοφίας Σακοράφα, καθώς τα πηγαίνει πολύ καλά στις κρυφές δημοσκοπήσεις με αντιπάλους διάφορους υποψηφίους από τη ΝΔ ακόμη και απέναντι στον Γ. Σγουρό, ωστόσο παίζει ακόμη και για το δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: