Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Γιάννενα: Στα σχολεία της πόλης πενήντα κάδοι κομποστοποίησης


Μέσα σε δύο ημέρες εξαντλήθηκαν οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης, οι οποίοι διατίθενται από το Δήμο σε νοικοκυριά, προκειμένου να μετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον υπήρξε εντυπωσιακό και προμηνύει τη συνολικότερη επιτυχία του προγράμματος. Στο εργοτάξιο δεν έχει μείνει πλέον κανένας κάδος παρά μόνο οι πενήντα, οι οποίοι, όπως είχε ανακοινωθεί εξ αρχής θα διατεθούν σε σχολεία της πόλης. Από την αντιδήμαρχο Παρασκευή Τσίλη έχουν ενημερωθεί ήδη εγγράφως όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το θέμα του προγράμματος, όπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Τσίλη, θα αφορά την κομποστοποίηση- ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την έγκρισή του θα είναι αυτή που προβλέπεται και για άλλα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εφικτή η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι εκδηλώνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα προγράμματα ανακύκλωσης και σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων και αποδεικνύονται με κάθε ευκαιρία ως το πιο ευαισθητοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: