Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το "όνειρο" του Καψή για τη Δημόσια Τηλεόραση


«Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και... να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις», δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS.Η εν λόγω εκπομπή μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού 'Αμος Ρόμπερτς επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε με τους περισσότερους πρωταγωνιστές του κλεισίματος της ΕΡΤ «κάτι που δεν το περίμενε κανείς» όπως είπε.

Ο κ. Καψής σημείωσε πως δεν τον βρήκε σύμφωνο το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά πρόσθεσε πως «η νέα Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή».

Από την πλευρά της η Μαριλένας Κατσίμη υποστήριξε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και «σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους».

Στην ίδια εκπομπή η Βάσω Μόραλη, επικεφαλής σήμερα του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια είπε, μεταξύ άλλων, πως και η ίδια διορίστηκε με κυβερνητική παρέμβαση το 1982 «γιατί δεν γινόταν αλλιώς» και πρόσθεσε πως «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργαζόταν μόνο 4, 5».

Δεν υπάρχουν σχόλια: