Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τι σκοπεύει να πράξει η Αγγλία για να πολεμήσει το κάπνισμα


Η Αγγλία δείχνει έτοιμη και αποφασισμένη να καταπολεμήσει το κάπνισμα και τις καπνοβιομηχανίες. Ποιο είναι το σχέδιο; Να τις αναγκάσει να διαθέτουν τα τσιγάρα τους σε λευκά πακέτα χωρίς εντυπωσιακά χρώματα. Η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει να κάνει λιγότερο ελκυστικό το τσιγάρο, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Το περασμένο καλοκαίρι η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι ξανά αλλά το θέμα έμεινε στάσιμο. Τώρα υπό την κατακραυγή των ιατρών και της αντιπολίτευσης, επανέρχεται και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους.

Το θέμα, όπως το μεταφέρει η σημερινή έκδοση της Independent, είχε προκαλέσει τριγμούς μέσα στη Βουλή των Λόρδων, αλλά και στην αγγλική κοινωνία, καθώς φαινόταν πως ο Κάμερον είχε χάσει έδαφος στην μάχη με τις καπνοβιομηχανίες. Όπως ανέφερε, όμως, κυβερνητική πηγή στους "Times", "τώρα θα καταρρεύσουν τα επιχειρήματα των Εργατικών".

Μια πρόσφατη μελέτη στην Αυστραλία στην οποία πήραν μέρος 500 καπνιστές έδειξε πως το 80% εξ αυτών, βρήκαν λιγότερο ελκυστική την προοπτική του καπνίσματος, βλέποντας τα άσπρα πακέτων των τσιγάρων. Ως εκ τούτου θα τους ήταν πιο εύκολο να σταματήσουν να καπνίζουν.

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης αλλά αρκετά πιο δύσκολος είναι η καταπολέμηση του αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: