Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων-Έρχονται χιόνια


Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ως και τις μεσημεριανές περίπου ώρες της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινά μόνο τμήματα. Πιο αναλυτικά:

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται από τις πρωινές ως και τις μεσημεριανές ώρες, σε όλη την δυτική Ελλάδα. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά σε όλο το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και τα ξημερώματα προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και γενικότερα το κεντρικό και ανατολικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Λίγες βροχές θα πέφτουν στην Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Μακεδονία

Ισχυρές καταιγίδες και βροχές θα σημειώνονται τις πρωινές γενικά ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανότατα και στην Θράκη. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη την δυτική και κεντρική Ελλάδα, πλην της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα βρέχει κατά διαστήματα ως και τις προμεσημβρινές ώρες.

Σημαντική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, από το μεσημέρι και μετά. Το μεσημέρι κάποιες σποραδικές καταιγίδες ίσως επιμείνουν στο ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη, ωστόσο γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το απόγευμα της Πέμπτης και προς τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε ορεινά και μόνο τμήματα της Ηπείρου (1400-1600μ), της δυτικής Μακεδονίας (1400-1500μ.), της Πελοποννήσου (1600-1700μ.) και της Στερεάς Ελλάδας (1600-1700μ.). Πιο ασθενή ένταση θα έχουν οι χιονοπτώσεις σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: