Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

«Δεν ήταν αυτή η σφαίρα που σκότωσε τον Κένεντι»


Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες της δολοφονίας του. Η 78χρονη σήμερα νοσοκόμα Φίλις Χολ αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της. Οταν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του ο πρόεδρος Κένεντι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ντάλας, η Χολ κλήθηκε εκτάκτως να παρευρεθεί και να βοηθήσει στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Οπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Sunday Mirror (10 Νοεμβρίου 2013, στον ρεπόρτερ Christopher Bucktin), μία από τις σφαίρες είχε χτυπήσει τον Κένεντι «ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο».

«Είχα μεγάλη εμπειρία – αναφέρει η Χολ – εργαζόμενη με τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα, αλλά ποτέ δεν είχα δει προηγούμενα κάτι παρόμοιο». Η σφαίρα που βγήκε από εκείνο το τραύμα «ήταν περίπου μιάμιση ίντσα μακριά και δεν έμοιαζε καθόλου με τις σφαίρες που αργότερα παρουσιάστηκαν» ως εκείνες που χτύπησαν και προκάλεσαν τον θάνατο του προέδρου Κένεντι.

Για τη Χολ «παραμένει ένα μυστήριο» τι απέγινε εκείνη η σφαίρα που ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως πειστήριο της δολοφονίας, ούτε άκουσε ποτέ για αυτή. Προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας, η 28χρονη τότε λευκή Αμερικανίδα νοσοκόμα δεν είχε πει «ούτε μια λέξη», και «ήταν κάτι που κράτησα μέσα μου για χρόνια», δηλαδή για μισό αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: