Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. ως μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης»


Στην εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει σημειώσει η Ελλάδα το τελευταίο αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της λιθουανικής προεδρίας, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. «Στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε και πάλι εντός τροχιάς το πρόγραμμα προσαρμογής, επιταχύνοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρεία γκάμα περιοχών», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την εκτίμησή του πως μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020.

«Η εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται και σήμερα η κυβέρνηση είναι πιο αισιόδοξη για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα σημείωσε πως «η Ελλάδα θα αναλάβει σε λίγες εβδομάδες την προεδρία της Ε.Ε., όχι ως μια χώρα σε κρίση αλλά ως μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, έχει περάσει πολλά από το 2009, αλλά χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τη στήριξη των εταίρων της, όχι μόνο εξαλείφθηκε ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, αλλά «αποδείξαμε επίσης ότι η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης μας ενώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμβάθυνση και την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, συνεχίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της λιθουανικής προεδρίας.

Αναλύοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: