Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν σήμερα Τσίπρας και Κουβέλης


Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν σήμερα Τσίπρας και Κουβέλης, προκειμένου να ζητήσουν από τον Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χ.Α. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε πολιτικό, κοινωνικό και αστυνομικό επίπεδο. Ανάλογη συνάντηση θα έχει μετά τον κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κ.Παπούλια είχε το απόγευμα της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τις αμέσως επόμενες ημέρες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να αναδείξει την οικονομική παράμετρο, ως βασική αιτία του προβλήματος και παράλληλα, αναμένεται να αναπτύξει την οπτική του για τη στάση της κυβέρνησης, όχι μόνο στο θέμα της Χρυσής Αυγής, αλλά στο συνολικό πρόβλημα της χώρας.



Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας, αλλά και κορυφαία στελέχη τονίζουν το πρόβλημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά που, όπως λένε, έχει καταργήσει στην πράξη την «Ωρα του Πρωθυπουργού», την αποφυγή συζητήσεων για επίκαιρα, εσωτερικά και διεθνή προβλήματα, την θεσμική παράλυση της χώρας και κυρίως την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί και με την Τρόικα και στο διακυβερνητικό επίπεδο με χώρες της ΕΕ προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της κρίσης.



Πέραν αυτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προτίθεται να τηρήσει θετική στάση στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Oι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, πιθανή συμμετοχή του κ. Τσίπρα σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δεν σημαίνει και υποστολή της αντιπολιτευτικής τακτικής, ενώ θα αυξηθούν οι πιέσεις ώστε ο πρωθυπουργός να «αποκηρύξει» τη θεωρία των δύο άκρων.



Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσει την αντιφασιστική του δράση και την αντιπολιτευτική του στάση με εκδηλώσεις που θα έχουν πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, ενώ θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί η διεθνοποίηση του προβλήματος του νεοναζισμού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο που έθεσε ήδη ο κ. Τσίπρας, με τις επισκέψεις του στην Φρανκφούρτη και την Βιέννη.



Την Κυριακή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, με πρωτοβουλία του κόμματος, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο με αφορμή «τα ανησυχητικά κρούσματα και την κλιμάκωση φαινομένων αστυνομικής βίας, ολιγωρίας και αυθαιρεσίας το τελευταίο διάστημα» όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: