Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνή ΜΜΕ: «Εντείνεται η πόλωση στην Ελλάδα»


Στο αποτρόπαιο έγκλημα του 34χρονου Παύλου Φύσσα και τα επεισόδια που ακολούθησαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα...αναφέρονται εκτενώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα ρεπορτάζ των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν λόγο για κλίμα πόλωσης στην Ελλάδα και σημειώνουν ότι το θλιβερό περιστατικό έρχεται εν μέσω αναταραχής και διαδηλώσεων, εντείνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα. Ακόμη, γράφουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα και συνδέουν τα γεγονότα με την οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

«Η δολοφονία τραγουδιστή προκαλεί βίαια επεισόδια στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου του δικτύου AlJazeera, το οποίο φιλοξενεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δράση του ακροδεξιού κόμματος και συγκεκριμένα υπενθυμίζει τις συλλήψεις δύο υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσαν έναν Πακιστανό μετανάστη. Ακόμη, η ενημερωτική ιστοσελίδα υπερτονίζει τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά του κόμματος. 

Στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση αναφέρεται η Huffington Post, στο ρεπορτάζ της οποίας τονίζεται ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ένα ακόμη στοιχείο αποσταθεροποίησης. Η ιστοσελίδα ενημερώνει για την άρνηση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής οποιασδήποτε ανάμειξης στο περιστατικό, ωστόσο τονίζει ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να εκτονώσει την κοινωνική ένταση. 

Στις αστυνομικές έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αναφέρεται το δίκτυο Euronews, το οποίο επίσης φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν στη χώρα μας. Μάλιστα, φιλοξενεί τις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για το θλιβερό περιστατικό, ενώ αναφέρει ότι η δολοφονία έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε επιθέσεις σε μέλη του κομμουνιστικού κόμματος. «Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση έντονης πόλωσης και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν εκτοξευτεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τον θάνατο του 34χρονου στο Κερατσίνι αναφέρεται το ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian, η οποία επίσης κάνει λόγο για κλίμα πόλωσης στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα αναφέρει τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξουν μηνύσεις σε όσους κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ επίσης κάνει αναφορά στα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα από μέλη του ακροδεξιού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: