Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η κατάσταση θυμίζει... Γρηγορόπουλο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις των σημερινών γεγονότων μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου, Παύλου Φύσσα από τις δυο μαχαιριές του 45χρονου χρυσαυγίτη στην περιοχή της Αμφιάλης. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα έχει προκαλέσει η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον 45χρονο δράστη, που φέρεται να παραδέχτηκε πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Παρά την επίσημη άρνηση της Χρυσής Αυγής ότι ο δράστης του στυγνού εγκλήματος σχετίζεται με το κόμμα, η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου, έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα η χώρα να μετατραπεί σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.


Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα υπό τον φόβο επεισοδίων, που μπορεί να οδηγήσουν σε εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή, κατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Ήδη οι πρώτες σπίθες άναψαν στην Πάτρα όταν άνδρας προέταξε το όπλο του απέναντι στους διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε μολότωφ και πέτρες στο μπαλκόνι των γραφείων της οργάνωσης, στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, ενώ άλλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και ενεχυροδανειστήρια.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών με κουκούλες εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών που κατευθυνόταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη και δυνάμεων των ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν κλούβες στη μέση του δρόμου προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση των διαδηλωτών, οι οποίοι εν συνεχεία άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Χανιά όπου μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, ομάδα περίπου 200 ατόμων φορώντας κουκούλες επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές κρατώντας πέτρες, λοστούς και ξύλα επιχείρησαν να φτάσουν στα γραφεία της οργάνωσης αλλά απετράπησαν από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: