Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει τις περαιτέρω έρευνες υποθέσεων που φέρονται να συνδέονται με εγκληματική δραστηριότητα μελών- υποστηρικτών της ΧΑ.


Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει με απόφαση του Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη- Ν.Δένδια, και του Αρχηγού ΕΛΑΣ Αντιστρατηγου Ν.Παπαγιαννοπουλου, τις περαιτέρω έρευνες υποθέσεων που φέρονται να συνδέονται με εγκληματική δραστηριότητα μελών- υποστηρικτών της ΧΑ. Επίσης, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εώς ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», οι οποίες προσιδιάζουν χαρακτηριστικά σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και άσκησης οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Απο απόφαση (18/9.2012) ειχε εξαιρεθεί η Αστυνομική συνοδεία του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, Ν.Μιχαλολιάκου.


Λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας, με γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου, διατέθηκε εκ νέου σε βουλευτές του κόμματος της ΧΑ Αστυνομικοί συνοδοί. 

Το σκεπτικό της απόφασης ανακλησης των Αστυνομικών συνοδών, από τους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» αναφέρει οτι ειναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, η παρουσία τους, υπο τις παρούσες συνθήκες, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: