Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συρία: Πόλεμος προ των πυλών – Μήνυμα της Δύσης στη συριακή αντιπολίτευση: Να περιμένετε «χτύπημα» άμεσα


Μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, η Δύση είναι έτοιμη να κηρύξει τον πόλεμο και στη Συρία. Δυστυχώς, η γενοκτονία της περασμένης εβδομάδας, όπου χιλιάδες άμαχοι βρήκαν τραγικό θάνατο από επίθεση με χημικά όπλα μοιάζει να είναι απλά η αφορμή.Η Δύση που σχεδόν δυο χρόνια τώρα έκλεινε τ’ αυτιά της στις δραματικές εκκλήσεις του συριακού λαού, είναι τώρα αποφασισμένη να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία. Οι ώρες είναι δραματικές. Οι δυτικές δυνάμεις ειδοποίησαν τη συριακή αντιπολίτευση να περιμένει πλήγμα κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ «εντός ημερών», ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στην Κωνσταντινούπολη.


«Η αντιπολίτευση ενημερώθηκε με σαφήνεια ότι η δράση για να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ μπορεί να αρχίσει τις αμέσως προσεχείς λίγες ημέρες κι ότι παρ' όλ' αυτά πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη», δήλωσε η μία από τις πηγές σε δηλώσεις της στο Reuters.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, δε θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα: "Είμαστε έτοιμοι για επίθεση μόλις το πει ο πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: