Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ποια βουλευτής της ΝΔ πάει για δήμαρχος;

Ως υποψήφια για το δήμο Καστοριάς φέρεται η βουλευτής ΝΔ Μαρία Αντωνίου, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τις παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής. Το όνομα, πάντως της δυναμικής πολιτικού έχει ακουστεί και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η ίδια, πάντως, θα ενταχθεί στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας, που σχεδιάζει η Συγγρού και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το τέλος των... μπάνιων του λαού. Όπως είχε γράψει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", έξι γυναίκες βουλευτίνες θα αναλάβουν να προβάλουν το κυβερνητικό έργο στα μέσα ενημέρωσης, αναδεικνύοντας παράλληλα το «φρέσκο πρόσωπο» της γαλάζιας παράταξης.


Πρωταγωνίστριες σε αυτή την στρατηγική θα είναι οι βουλευτίνες Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Πιερίας Άννα Μάνη, Καρδίτσας Ασιμήνα Σκόνδρα, Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξει η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ιωαννίνων Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου, η οποία έχει κερδίσει θετικές εντυπώσεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα υψηλά κλιμάκια της Συγγρού για την ικανότητά της να στέκεται με επιτυχία στα τηλεοπτικά πάνελ απέναντι σε πολιτικούς της αντιπάλους.

Σημειώνεται, ότι οι κυρίες Μαρία Αντωνίου και Ελένη Μακρή έχουν και αυξημένη εσωκομματική υποστήριξη, καθώς εξελέγησαν στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, ενώ έχοντας την υποστήριξη αρκετών συναδέλφος τους διεκδίκησαν κατά την συζήτηση στη Βουλή αλλαγές στο Πολυνομοσχέδιο, επιτυγχάνοντας (κυρίως η κ. Αντωνίου) νέες ρυθμίσεις όπως η τροπολογία που είχε καταθέσει και αφορούσε την εξαίρεση των τρίτεκνων από το καθεστώς διαθεσιμότητας. Πηγές από την Συγγρού αναφέρουν ότι αν πετύχουν σε αυτή την αποστολή τους πιθανόν ορισμένες από αυτές να προωθηθούν στην μάχη για τις δημοτικές εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: