Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και στην αχαϊκή πρωτεύουσα και το Μεσολόγγι για την υπόθεση με… άρωμα τρομοκρατίας


Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε σπίτια στην Πάτρα, όπως στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, όπως το Μεσολόγγι, σύμφωνα με αποκλειστικές. πληροφορίες του PatrasTimes, στην οποία αστυνομικοί ερευνούν για όπλα και τυχόν άλλα ευρήματα. Ευρήματα τα οποία πιθανόν να σχετίζονται με την σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους (κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες), με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χίο.

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του PatrasTimes.gr δεν έχουν εντοπιστεί όπλα, παρά μόνο ναρκωτικές ουσίες, όμως οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και των υπολοίπων υπηρεσιών συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πηγές του PatrasTimes, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, αλλοδαπών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου να εξεταστούν.

Να σημειωθεί πως το σκάφος που εντοπίστηκε στα ανοικτά της Χίου είχε προορισμό την Τουρκία και από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι το φορτίο προοριζόταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Οι τέσσερις επιβάτες του φουσκωτού συνελήφθησαν, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στις κατοικίες τους. Μεταξύ άλλων έγιναν έρευνες σε οικία στα Εξάρχεια, καθώς και άλλα σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, ενώ είχαν γίνει 12 προσαγωγές στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: