Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξανά σύννεφα πάνω από το Μαξίμου στη νέα κρίσιμη σύσκεψη - Θολό τοπίο από τη ΔΗΜΑΡ για τις κόκκινες γραμμές της - Τι ζητά για τους εργαζόμενους


Θολό τοπίο μοιάζει για άλλη μία φορά η πολιτική ζωή του τόπου και το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης μιας και λίγη ώρα πριν την κρίσιμη σύσκεψη φάνηκαν πάλι σύννεφα ανάμεσα στο Μαξίμου και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αυτή τη φορά με ευθύνη της ΔΗΜΑΡ.Η κατάσταση αυτή που τείνει να γίνει κωμικοτραγική πλέον θα ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης, η οποία καθυστέρησε, ίσως λόγω της αργοπορημένης επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά από τη Βιέννη ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, προκειμένου να προλάβουν στο Μαξίμου την απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως δεν θα αποτελεί έκπληξη και μία τέταρτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ημέρες. 

Αυτή τη φορά τα σύννεφα δημιουργήθηκαν πάνω από την Αγίου Κωνσταντίνου. Στη ΔΗΜΑΡ έγινε ψηφοφορία έτσι ώστε ο κ. Κουβέλης να πάει με ένα δυνατό χαρτί στο Μαξίμου που θα ήταν η πλειοψηφία του κόμματός του. Αρχικά έγινε γνωστό πως η ΔΗΜΑΡ είπε ναι σε νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά είχε αντιρρήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων. Αυτό σήμανε πως υπάρχει συμφωνία με το Μαξίμου και έμενε να υπάρξει διαπραγμάτευση για τον αριθμό των εργαζομένων. Λίγο αργότερα, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για ψηφοφορία της ΔΗΜΑΡ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Μαξίμου και δημιουργεί και σκηνικό ρήξης. 

Τελικά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για την ακριβή διατύπωση της ΔΗΜΑΡ και έτσι τα σύννεφα έχουν επανέλθει πάνω από το Μαξίμου. Σύννεφα δημιουργούνται και από τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Κουβέλη να επιμένε σε εξάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων, κάτι που στην ουσία σημαίνει πως επιθυμεί τουλάχιστον έξι μήνες για την περιβόητη αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Φυσικά ο κ. Κουβέλης φαίνεται να βάζει και κόκκινη γραμμή ζητώντας όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να παραμείνουν στις θέσεις τους και σιγά σιγά να γίνουν οι αποχωρήσεις. 

Από την πλευρά του, ο Βενιζέλος ήταν αντιμέτωπος με ένα πιο ήπιο ακροατήριο μιας και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλυσαν τα χέρια στον πρόεδρό τους και του έδωσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο με το Μαξίμου. 

Πάντως, και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων, επικοινώνησαν μεταξύ τους τηλεφωνικά προκειμένου να μεταβούν στο Μαξίμου με κοινή γραμμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: