Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ποια μέτρα ζητά εδώ και τώρα η τρόικα και ποιους υπουργούς ... τρώει

Η “καυτή πατάτα” του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι θα αλλάξει χέρια. Το έλλειμμα που θα φτάσει και ίσως θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. φαίνεται ότι αλλάζουν και τον υπουργό.  Αν και η αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ... διευκόλυνε την αλλαγή προσώπου στο διοικητικής μεταρρύθμισης, οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο φαίνεται πως εδώ και καιρό και με βάση την εμπλοκή με την τρόικα φαίνεται ότι έχουν επιβάλλει σκέψεις για πρόσωπο που μπορεί να μην είναι μεταξύ των εκλεγμένων στο κοινοβούλιο και να έχει χαρακτηριστικά τεχνοκράτη.


Στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι δεν είναι μόνο το βέτο του ΠΑΣΟΚ σοτ πρόσωπο του κ. Βρούτση που μάλλον φέρνει την αλλαγή, αλλά και η τρόικα που αυτή τη φορά επέλεξε να μην συναντήσει καν τον υπουργό. 

Το θέμα φαίνεται πως είναι οι περικοπές, περίπου 600 εκατομμύρια λείπουν από τα Ταμεία και όλα δείχνουν ότι η τρόικα έβγαλε και πάλι από το συρτάρι τις περικοπές.


Έτσι οι απολύσεις μένουν ως βασικό ζήτημα, οι περικοπές λόγω ελλειμμάτων επίσης, ενώ οι ανατροπές στις αποκρατικοποιήσεις και οι νέες αστοχίες φέρνουν νέες πιέσεις για ισοδύναμα μέτρα, αφού πλέον το ελληνικό κράτος υπολογίζει ένα δισ. ευρώ λιγότερα έσοδα απ' όσα είχε συμφωνήσει με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: