Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποχωρούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ


Με την απόσυρση όλων των κυβερνητικών στελεχών της, η ΔΗΜΑΡ προχώρησε άλλο ένα βήμα την τακτική που ακολουθεί από το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν και κατά πόσο και, κυρίως, με ποιον τρόπο θα αποσύρει ή όχι τη στήριξή της στην κυβέρνηση. Με τις σαφείς αντιρρήσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού και με την αποχή από την ψηφοφορία του Σπύρου Λυκούδη, βουλευτή Επικρατείας, γραμματέα του κόμματος και βασικού συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ παραπέμπει πλέον τις βασικές πολιτικές επιλογές της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.  Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις παραπέμποντας μόνον στην κομματική ανακοίνωση. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ως εξής:

«Η ΔΗΜΑΡ μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής ομάδας δεν μετέχει στην κυβέρνηση. Ζήτησε από τους υπουργούς, υφυπουργούς και ειδικούς γραμματείς που η ΔΗΜΑΡ είχε υποδείξει, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους».

Κατόπιν όλων τούτων, το Μαξίμου εξέφρασε σπουδή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλαγής στο κυβερνητικό σχήμα με στόχο ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να βιάζεται και το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου επισημαίνει πως πρώτα θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα και στη συνέχεια να υλοποιηθεί ο ανασχηματισμός. 

Το απομεσήμερο της Παρασκευής, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ακύρωσε το εισιτήριό του για τη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να μεταβεί στις 7 το απόγευμα και θα παραμείνει στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου αλλάζουν τα δεδομένα και πλέον δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: