Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος σε Στουρνάρα «Δε σε λοιδορώ, σε βρίζω!»

Προδιαγεγραμμένη φαίνεται πως ήταν η έκρηξη στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου την Δευτέρα το βράδυ, όπου συσκέπτονταν οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι συνεργάτες των αρχηγών που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα άκουγαν τις κορόνες και κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, φαίνεται να ανέλαβε «να βγάλει τα κάρβουνα από την φωτιά για λογαριασμό του Πρωθυπουργού. Αποδείχτηκε όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας μια ατυχής πρωτοβουλία, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του είχε μαζέψει πολλά…



Η επίθεση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Στουρνάρα ήταν πολλών ντεσιμπέλ. Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε: «Με λοιδορείς…» για να του απαντήσει ο κ. Βενιζέλος εξίσου σε έντονο ύφος: «Δεν σε λοιδορώ. Σε βρίζω!».

Την ίδια στιγμή στρεφόμενος προς τον Σαμαρά τον ρώτησε: «Τι θέλει αυτός εδώ;», εννοώντας ότι η σύσκεψη γίνεται μεταξύ τν αρχηγών των τριών κομμάτων.

Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί υπεύθυνο τον κ. Στουρνάρα για μια σειρά εμπόδια σε πρωτοβουλίες του κόμματός του, όπως η τροπολογία για την ανάσχεση της ανεργίας, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: