Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Από στιγμή σε στιγμή οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την εμπλοκή


Με κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοιχτό, μετά την αιφνίδια στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και απόσυρσης από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε έκταση σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου μόνο με τη συμμετοχή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι οι υπουργοί άρχισαν να καταφθάνουν αργά τη νύχτα στο Μαξίμου και από τις τρεις εισόδους προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψημε τον πρωθυπουργό. Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια ακόμα και την προσφυγή στη Βουλή, προκειμένου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και από εκεί να πετάξουν το μπαλάκι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι εάν θέλουν την κυβέρνηση ή να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. 



Χαρακτηριστικό είναι πως μαζί με τους υπουργούς, έφτασε στο Μαξίμου και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης προκειμένου να εξεταστούν οι κοινοβουλευτικές εναλλακτικές. 

Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο του ριζικού ανασχηματισμού, μιας και υπάρχει και το σενάριο της δικομματικής κυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ένα σχήμα που θα έχει 153 βουλευτές.

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: