Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στο Λονδίνο στέφεται απόψε ο πρωταθλητής Ευρώπης


Η τελευταία παράσταση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα παιχθεί απόψε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου (21:45) και αφορά ένα γερμανικό «εμφύλιο» σε αγγλικό έδαφος. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, βάσει πορείας, αποτελεσμάτων και «ειδικού βάρους» των ομάδων που απέκλεισαν, θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Μπάγερν Μονάχου εναντίον Μπορούσια Ντόρτμουντ, λοιπόν, στον τελικό, στον οποίο οι περισσότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου ευελπιστούσαν να βρεθούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμη και οι κορυφαίες αυτές ομάδες, όμως, υποκλίθηκαν στη φετινή, αναπάντεχα μεγάλη ισχύ των «πάντσερ», που με τα επιτεύγματά τους έκαναν πολλούς να ανακαλέσουν στη μνήμη το περίφημο «οι Γερμανοί ξανάρχονται». 

Η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ επιθυμεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997 βάζοντας και δεύτερο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Τον ίδιο στόχο έχει και η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες, που θέλει να κατακτήσει το πέμπτο τρόπαιο των Βαυαρών στη διοργάνωση, στο προτελευταίο παιχνίδι του με την Μπάγερν, πριν παραδώσει τη σκυτάλη και μια αξεπέραστη κληρονομιά στο διάδοχό του, Πεπ Γκουαρντιόλα: πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο, που επίσης θα επιδιώξει να κατακτήσει στον τελικό της 1ης Ιουνίου απέναντι στη Στουτγκάρδη, την 1η Ιουνίου. 

Αν τα καταφέρει απόψε, ο Χάινκες θα γίνει ο 19ος τεχνικός που κατακτά για δεύτερη φορά τον τίτλο αλλά μόλις ο τέταρτος, μετά τους Έρνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θα το έχει πετύχει με δύο διαφορετικές, καθώς το είχε πρωτοκάνει το 1998 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: