Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Υπάλληλος έπαιζε... θέατρο με τα τιμολόγια


Μία ακόμη υπόθεση υπεξαίρεσης, όχι φυσικά του μεγέθους που έχει αυτή από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών, ήρθε στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για μια υπόθεση από το παρελθόν, αφορά την περίοδο 2003 -2010 και έχει να κάνει με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.Όπως έγινε γνωστό μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν ορκωτοί λογιστές εμφανίστηκαν αρκετά ανείσπρακτα τιμολόγια της περιόδου από το 2003 μέχρι και το 2010 κι γι' αυτό ζητήθηκε να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα προκείμενου να εισπραχτούν, επιτέλους, μιας και έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την τιμολόγησή τους. Πρόκειται κυρίως για τιμολόγια που είχαν κοπεί σε όλους σχεδόν τους δήμους του νομού αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου έδινε παραστάσεις το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.


Τα τιμολόγια είχαν εξοφληθεί...
Μετά την εντολή αυτή οι αρμόδιοι υπάλληλοι άρχισαν να ψάχνουν ένα, ένα τα ανεξόφλητα τιμολόγια και να «ενοχλούν» τους οφειλέτες δήμους προκείμενου να τα εισπράξουν.Δεν φανταζόντουσαν όμως ότι ορισμένα εξ' αυτών είχαν εισπραχθεί, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στα ταμεία του Θεάτρου.Μετά τα τηλέφωνα που έκαναν λοιπόν ανακάλυψαν ότι αρκετοί δήμοι είχαν εξοφλήσει τα τιμολόγια που είχαν κοπεί, εμφάνισαν μάλιστα και τον αριθμό των επιταγών που είχαν κόψει, αλλά ουδέποτε αυτά τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο της επιχείρησης.Ξετυλίγοντας σιγά, σιγά το κουβάρι της υπόθεσης και ακολουθώντας τα ίχνη του χρήματος έφτασαν σε ένα συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος πλέον ελέγχεται για τις πράξεις του, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ήταν αυτός που εισέπραξε τα εν λόγω τιμολόγια χωρίς ποτέ να παραδώσει τα χρήματα στο λογιστήριο του Θεάτρου.



Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ
Η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΙ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό κάλεσε τον συγκεκριμένο υπάλληλο να δώσει εξηγήσεις, εκείνος ζήτησε ένα 48ώρο για να απολογηθεί, ενώ εξελίξεις θα έχουμε μάλλον από την Παρασκευή, μιας και σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΙ για το θέμα αυτό προκειμένου να αποφασίσει την τακτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής και φυσικά να ακούσει τι έχει να πει ο υπάλληλος και πως μπορεί ή όχι να δικαιολογήσει τα όσα του καταμαρτυρούν.Η διοίκηση του Θεάτρου πάντως είναι αποφασισμένη να αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν, δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση για το θέμα πριν διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί και σίγουρα δεν επιθυμεί να το θέμα να πάρει άλλες διαστάσεις από όσες έχει στην πραγματικότητα.Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα αδικήματα για τα οποία μπορεί να κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν είναι αφορούν μόνο υπεξαίρεση αλλά και πλαστογραφία κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες που φτάνουν ακόμα και στον βαθμό του κακουργήματος.



Σύσκεψη δημάρχου με παρατάξεις, για το έλλειμμα
Χθες πάντως ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων , προκειμένου να τους ενημερώσει τόσο για την πορεία των ερευνών και των νομικών διαδικασιών που έχουν κινηθεί σχετικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, αλλά και για άλλα θέματα που άπτονται της οικονομικής λειτουργίας. Σε αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι της ελάσσονος μειοψηφίας, εκπρόσωπος του Χρήστου Μαντά και ο Στέφανος Σκοπούλης, ενώ απουσίαζε ο Δημήτρης Τασιούλας. Απείχε η μείζονα μειοψηφία του Ν. Γκόντα. Από τη σύσκεψη αυτή δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες παρά μόνο ότι ο κ. Φίλιος ενημέρωσε διεξοδικά όσους συμμετείχαν για τις ενέργειες του δήμου σε ότι αφορά την υπεξαίρεση, για το κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του 2013 αλλά και για τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών.



ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: