Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου – Τον απήγαγαν αντάρτες – Συνδέεται με το μακελειό στη Βοστόνη η απαγωγή του;


Περισσότερες από 12 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που άγνωστοι απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, την ώρα που βρίσκονταν καθ’ οδόν από την Αντιόχεια στη Συρία. Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία. Το Reuters μετέδωσε οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Άγνωστη παραμένει η τύχη του οδηγού και του διάκνου του Μητροπολίτη. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι νεκροί.

Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με το Πατριαρχείο. 

Όπως είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, αυτό που τους τρομάζει είναι πως δεν έχουν καμία επικοινωνία με τους απαγωγείς, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα ή άλλες απαιτήσεις.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει την πληροφορία που μετέδωσε το σχετικά με την πιθανότητα κράτησης των δύο Επισκόπων σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο – συριακή μεθόριο, ενώ και εκείνοι πιθανολογούν ότι πρόκειται για Τσετσένους ακραίους Μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com, η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. 

Για την απαγωγή των δυο Επισκόπων έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, για να γίνει κάθε ενέργεια για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδικογλου σημείωσε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: