Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γοήτευσε τον Ερντογάν - Το κομπολόι στον Αβραμόπουλο και το λαβράκι

Λέγεται ότι το κομπολόι με τις 33 χάντρες ήταν το... φετίχ του Τούρκου πρωθυπουργού. Το είχε πάντα στα χέρια του, ακόμη και στις επίσημες συνομιλίες όταν το έκρυβε στην παλάμη του. Αλλά τη Δευτέρα, το αποχωρίστηκε οριστικά, δωρίζοντας το στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης. Είναι το προσωπικό κομπολόι του Ερντογάν» έλεγε όλο χαρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της πτήση επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Και σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής, έπαιζε με το κεχριμπαρένιο κομπολόι. 

Η φιλική σχέση Ερντογάν-Αβραμόπουλου κρατάει από την εποχή που ήταν και οι δυο δήμαρχοι, ο ένας της Κωνσταντινούπολης και ο άλλος της Αθήνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν τέτοια η μεταξύ τους οικειότητα, που ο Έλληνας υπουργός είπε στον Τούρκο πρωθυπουργό: «δεν μπορώ να σε αποκαλώ εξοχότατο. Έχω μάθει να σε αποκαλώ Ταγίπ». Έτσι συμφώνησαν να αφήσουν κατά μέρος το πρωτόκολλο και να αποκαλεί ο ένας τον άλλον «Ταγίπ» και «Ντιμίτρι».

Εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Ερντογάν έδειξε ενδιαφέρον και για τις αρμοδιότητες της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Ήταν άλλωστε η μοναδική γυναίκα υπουργός. Της απηύθυνε το λόγο και την κάλεσε να πει τις προτάσεις της για την ελληνοτουρκική συμφωνία για τον τουρισμό.

Το μενού...

Λιτό αλλά γευστικότατο ήταν το γεύμα που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αντιπροσωπεία. Το πρώτο πιάτο μπουκιές και στη συνέχεια λαβράκι ιχθυοτροφείου. Στους Έλληνες προσφέρθηκε με το γεύμα λευκό κρασί. Στους Τούρκους, τσάι και πορτοκαλάδες. 

Όσο για το επιδόρπιο; Πανδαισία από μπακλαβάδες σιροπιαστούς, με πλούσια γέμιση από φιστίκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: