Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ιόνια- Ε65…. η τύχη τους αγνοείται


Στην Ήπειρο οι τόνοι διεκδίκησης τόσο για την Ιόνια Οδό όσο και για τον Ε-65 παραμένουν χαμηλοί. Παρά την αισιοδοξία Κωστή Χατζηδάκη και Σταύρου Καλογιάννη προ τριμήνου για επανεκκίνηση των εργασιών στους τέσσερις αυτοκινητροδρόμους της χώρας η τύχη των αξόνων ανάπτυξης ακόμη... αγνοείται. Το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο είναι βέβαιο πια ότι δεν τηρείται καθώς ακόμη οι διαπραγματεύσεις με τις ξένες τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έτσι όσοι ανέμεναν να ανοίξουν και πάλι εργοτάξια εντός της άνοιξης μένουν μόνο με τις ελπίδες... Η τύχη λοιπόν των δύο αξόνων που αφορούν άμεσα στην Ήπειρο παραμένει μετέωρη και προκαλεί εντύπωση που οι φορείς της περιοχής, Περιφέρεια, ΠΕΔ, βουλευτές κρατούν πολύ χαμηλούς τόνους. Αντίθετα τόσο στη Δυτική Ελλάδα η Ιόνια Οδό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα όσο και στη Θεσσαλία ο Ε-65 για τον οποίο οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Μάλιστα κατά την τελευταία που έγινε οι τοπικοί φορείς συμφώνησαν και στην αλλαγή χάραξης ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση προκειμένου ο άξονας να συνδεθεί με την Εγνατία. Η πρόταση που γίνεται φέρνει τη διασταύρωση αυτή λίγο πιο μακριά από την Ήπειρο, αλλά αυτό δεν αποτελεί ζήτημα για τους Ηπειρώτες.

Ο Περιφερειάρχης  επανέλαβε το αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για την σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εγνατία Οδό, με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως αυτό το αίτημα το έχει καταθέσει κατ' επανάληψη σε συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
«Εμάς μας ενδιαφέρει ο αυτοκινητόδρομος να 'ακουμπήσει' στην Εγνατία Οδό σε οποιοδήποτε σημείο. Σκεφτείτε πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ήπειρο, όταν τα Μετέωρα θα είναι συνδεδεμένα με την περιοχή μας. Δίνεται η δυνατότητα να αρθεί τελείως η απομόνωση της Ηπείρου. Αναμένουμε, συμμετέχουμε σε όλες τις συσκέψεις και λέμε τη γνώμη μας για αυτά τα έργα, για τα οποία ευελπιστούμε ότι κάτι θα γίνει, γιατί στο παρελθόν είχαν τελείως ξεχαστεί. Είναι έργα πνοής και περιμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: