Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η πρώην σύζυγος του Π. Βλαστού λύνει τη σιωπή της:«Η σχέση μου με τον Παναγιώτη ήταν "καρμική - Θέλω μόνο να μαθαίνω ότι αναπνέει...»


Καρφωμένη στην τηλεόραση, περνάει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού. «Μόνο να ξέρω ότι αναπνέει ,ότι είναι καλά, αυτό μου φτάνει»..Σε μία συνέντευξη-εξομολόγηση η πρώην σύζυγός του Παναγιώτη Βλαστού αποκαλύπτει όλα όσα έζησε με το άλλο της μισό όπως η ίδια λέει, εννοώντας τον Βλαστό. «Θέλω να ξέρω ότι αναπνέει ,ότι είναι καλά ,αυτό μου φτάνει» .Έχει να επικοινωνήσει μαζί του αρκετούς μήνες, δεν είχε μάθει όπως λέει τίποτα για εκείνον μέχρι που ακούει για την απόδραση και από τότε παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τα δελτία ειδήσεων. Ήθελε να μάθει αν είχε τραυματιστεί, αν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. «Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του. Δε θέλω τίποτε άλλο. Μόνο να ξέρω ότι βρίσκεται στη ζωή. Γι' αυτόν. Δε θέλω κάτι άλλο...Να ξέρω ότι υπάρχει, ότι αναπνέει. Βλέπω τα κανάλια, ότι τον πήγαν, τον έφεραν, ότι είναι καλά. Είμαι ευχαριστημένη».
«Η σχέση μας ήταν καρμική...» 
«Η σχέση μας ήταν καρμική, συμβαίνει σε λίγους ανθρώπους και έγινε και σ' εμάς», και σπεύδει να συμπληρώσει ότι ήταν μαζί δεκατέσσερα χρόνια αλλά στην ουσία η σχέση τους μετρούσε λίγους μήνες. «Εμείς παντρευτήκαμε μέσα στη φυλακή. Δεν κατορθώσαμε να έχουμε τόσα μεγάλα διαστήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε και παιδάκι. Γι' αυτό σου λέω σκέφτομαι ότι ήταν καρμική η σχέση. Το κάναμε μαζί αυτό το ταξίδι. Μείναμε μαζί όταν αποφυλακίστηκε την πρώτη φορά για πέντε μήνες και άλλους τρείς μήνες .Την πρώτη φορά το 1996 ,αν θυμάμαι καλά ,παραβίασε την κανονική του άδεια για να είμαστε μαζί τη δεύτερη φορά το 2005 είχε αποφυλακιστεί. Άρα πώς να προχωρήσει αυτή η σχέση;»

Πήραμε διαζύγιο τον περασμένο Οκτώβριο 
Η πρώην πλέον σύζυγός, αφού από τον περασμένο Οκτώβριο κρατάει στα χέρια της το διαζύγιο , δεν θέλει ν' αποκαλύψουμε την ταυτότητα της και αυτό γιατί έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της, αλλά θυμάται όλες εκείνες τις στιγμές που πέρασε στο πλευρό του. «Είμαστε μαζί από 24 ετών, από παιδιά, είμαστε αδελφές ψυχές. Είναι καρμικό αυτό που συνέβη μ' εμάς ,κάποιες σχέσεις δεν μπορείς να τις αποφύγεις...»

«Ο Βλαστός δεν είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν»
Τον υποστηρίζει με σθένος και προσπαθεί ν' ακουστεί ότι ο Βλαστός δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται από τα μέσα. «Ο Παναγιώτης δεν είναι αυτό το πράγμα που παρουσιάζουν. Γι' αυτό δεν θέλω και να γράφουν, γιατί τους αρέσει να φτιάχνουν τέρατα. Υπάρχει κάποιος να ψάξει και να βρει τι του έκαναν του Παναγιώτη; Τι του έκανε το σύστημα, τι του έκανε η αστυνομία; Γιατί κατέληξε εδώ που κατέληξε; Πόσες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί χωρίς να υπάρχουν στοιχεία γι' αυτόν; Ας ψάξει ένας δημοσιογράφος γι' αυτά κάποια φορά.
Όποια δικογραφία δεν μπορούν να κλείσουν την φορτώνουν στο Βλαστό».

«Κάνω μια νέα αρχή»
Μετά και την επίσημη λήξη του γάμου της η νεαρή γυναίκα προσπαθεί να γυρίσει σελίδα. «Νομίζω ότι όταν έχεις ζήσει τόσο μεγάλες στιγμές, δεν πας εύκολα παρακάτω. Αλλά κάνω άλλα πράγματα, δουλεύω ,και προσπαθώ να αφήσω πίσω μου όλα αυτά.»

«Πιστεύω στο καλύτερο, είμαι αισιόδοξη»
Όσο για το αν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του πρώην συζύγου της απαντά: «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τον περιμένει κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι από κάθε κακό βγαίνει και κάτι καλό. Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ στενοχωρημένος, τον βλέπω στην τηλεόραση. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τον βρει κάτι καλύτερο». 

Στην ερώτηση τι θεωρεί καλύτερο απαντάει:
«Ίσως κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί ότι δεν τα έχει κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται. Πιστεύω στη θεία δίκη και πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας δικαστής να του δώσει το δίκιο που του ανήκει. Το πιστεύω βαθιά μέσα μου. Αν κάποιος σκύψει πάνω από τη δικογραφία θα βρει την αλήθεια. Έτσι όπως τον έχουν κάνει τώρα δεν έχει καμία ελπίδα δεν του έχουν αφήσει τίποτα». 

H συζήτηση μας ολοκληρώνεται με την παράκληση να δημοσιευτεί όλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: