Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι νέες γνωριμίες θα χρεώνονται στο Facebook

Μια νέα υπηρεσία που θα χρεώνει τους χρήστες αν θέλουν να στείλουν μήνυμα σε κάποιον που δεν γνωρίζουν εισάγει το Facebook δοκιμαστικά.
Η νέα υπηρεσία διατίθεται σήμερα σε έναν μικρό μόνο αριθμό χρηστών έτσι ώστε να δοκιμαστεί η αποδοχή της από τους χρήστες του Facebook.
  Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε άτομα που δεν γνωρίζουν πληρώνοντας για κάθε μήνυμα 1 δολάριο.
Όλοι οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να λαμβάνουν μόνο ένα πληρωμένο μήνυμα την εβδομάδα και μέχρι 3 το μήνα.
Το Facebook ισχυρίζεται ότι η νέα υπηρεσία θα μειώσει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία που λαμβάνουμε μέσω Faecbook.
Οι χρήστες που θα θέλουν να διαφημίσουν κάτι ή να προσφέρουν μια δουλειά ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα πρέπει να πληρώσουν για να στείλουν το συγκεκριμένο μήνυμα.
Το ίδιο μπορούν να κάνουν και άνθρωποι που δεν ξέρουν στα σίγουρα αν γνωρίζουν κάποιον ή όχι, θα μπορούν να του στέλνουν ένα μήνυμα και να πληρώνουν το 1 δολάριο.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αντίστοιχη υπηρεσία του LinkedIn όπου οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν για να επικοινωνούν με όσους δεν είναι μέρος των επαφών τους.
Βέβαια σήμερα το Facebook προστατεύει τους χρήστες του που δέχονται μεν τα μηνύματα αλλά αυτά καταλήγουν σε άλλο φάκελο κι έτσι σπάνια ενοχλούνται από spam μηνύματα.
Το Facebook δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την διάδοση της υπηρεσίας ενώ προς το παρόν μόνο Αμερικανοί χρήστες έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία όσο αυτή βρίσκεται στο δοκιμαστικό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: