Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η διαπλοκή, οι μιντιάρχες, η κυβέρνηση και η τρόικα

Ακόμη και η τρόικα έχει πλέον στοχοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση για την προκλητική ασυλία στους πλούσιους, αλλά και για τη διαπλοκή της με τους “μιντιάρχες”. Στο Μαξίμου βλέπουν τους δανειστές να πιέζουν για “Επιχείρηση Καθαρά Χέρια” μέσω δημοσιευμάτων μεγάλων ξένων ΜΜΕ.
Μετά τους New York Times, το Reuters, τη Wall Street Journal και τη Handelsblatt, ήταν η σειρά του γερμανικού περιοδικού Stern να αφιερώσει εκτενές πολυσέλιδο κείμενο στη διαπλοκή της κυβέρνησης με μιντιάρχες και εργολάβους.
Τιμητική θέση στο ρεπορτάζ έχει ο Φ. Μπόμπολας. “Επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας σπεκουλάρουν με νέες κρατικές αναθέσεις έργων, ενώ άλλοι παραμονεύουν για ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας.
Ήδη ο  μεγαλοεπιχειρηματίας Σπ. Λάτσης νοίκιασε για το ευτελές ποσό των 50 σεντ ανά τ.μ. και για 90 χρόνια το πιο πολυτελές Shopping Mall στην Αθήνα” αναφέρεται στο περιοδικό. Στο ίδιο αφιέρωμα σημειώνεται η... πορεία του επονομαζόμενου και ως “εθνικού προμηθευτή” Σωκρ. Κόκκαλη και το ενδιαφέρον του για το “φιλέτο” του ΟΠΑΠ, ενώ το περιοδικό “καρφώνει” και τον Αντ. Σαμαρά σημειώνοντας με νόημα πως “έχει κάνει σύμβουλό του τον γιο του μεγαλομετόχου της εκδοτικής δυναστείας Λαμπράκη”. Αναφέρεται, φυσικά, στον Αν. Ψυχάρη, βουλευτή της Ν.Δ. και γιο του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: