Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

500 προσλήψεις τεχνικών στην ΟΤΕplus

Στην πρόσληψη πεντακοσίων ατόμων από τη νέα χρονιά θα προχωρήσει ο ΟΤΕ, με στόχο να στελεχώσει κυρίως τα τεχνικά του τμήματα αλλά και να καλύψει ενδεχόμενα κενά που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση εργαζομένων με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της θυγατρικής εταιρείας OTEPlus και θα γίνουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ θα αφορούν σε θέσεις εργασίας σχεδόν σε όλη την επικράτεια.
Στόχος του ΟΤΕ είναι να στελεχωθούν συγκεκριμένα τμήματα με προσωπικό με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, ώστε να αναβαθμιστεί η τεχνική εξυπηρέτηση. Ηδη ορισμένες προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού στον Οργανισμό έχουν βγει «στον αέρα» στην ιστοσελίδα της OTEPlus, ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν ακόμα περισσότερες προκηρύξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες για τις οποίες ενδιαφέρεται πρωτίστως ο ΟΤΕ είναι ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί δικτύων και εγκαταστάσεων, τεχνικοί διαχείρισης βλαβών, τεχνικοί ραδιοδικτύων κ.λπ.
Ηδη οι τεχνικοί είναι πλέον εφοδιασμένοι με φορητές συσκευές (netbooks), στις οποίες προβάλλονται αυτόματα οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν και ολοκληρώνονται χωρίς τη χρήση εντύπων. Σήμερα περίπου 2.330 τεχνικοί του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν καθημερινά 16.000 εργασίες και πάνω από 4.000 ραντεβού με πελάτες.
Mεγάλη η συμμετοχή για εθελουσία
Στο μεταξύ, αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ. Αυτές τις ημέρες αξιολογούνται και οι τελευταίες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.
Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, αν και οι προβλέψεις έκαναν λόγο για την αποχώρηση περίπου 1.200 ατόμων, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά κατατέθηκαν περίπου 1.850 αιτήσεις από εργαζομένους κοντά στη συνταξιοδότηση για ένταξη στα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης. Από αυτές περίπου 150 δεν πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των έγκυρων αιτήσεων να φτάνει τελικά τις 1.700.
Η διαδικασία αποχώρησης του προσωπικού που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί 1.453 αποχωρήσεις, ενώ αναμένεται ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης θα ανέλθει σε πάνω από 1.500 άτομα. Ως αποτέλεσμα και το κόστος του προγράμματος για τον ΟΤΕ, αν και αρχικώς είχε προϋπολογιστεί σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρω για 1.200 άτομα, τώρα αναμένεται να αγγίξει τα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: