Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κινδυνεύει με κλείσιμο η Στέγη Αυτιστικών

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση που απειλούν πλέον την λειτουργία του, υποχρεώνουν το παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της Στέγης Αυτιστικών «Ελένη Γύρα», να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία στις 9.30 πμ από την ΣΤΕΓΗ και μετά από στάσεις στα Δημαρχεία Ζίτσας και Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου θα καταλήξει στα καταλήξει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης όπου στεγάζεται ο τοπικός εντολοδόχος της Κυβέρνησης.
Αιτία των κινητοποιήσεων είναι η περικοπή κατά 50%της χρηματοδότησης με αποτελέσματα η ΣΤΕΓΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ» στη Ζίτσα κινδυνεύει να κλείσει ή να μετατραπεί σε ένα νέο Άσυλο παλαιού τύπου, σε μια νέα Λέρο.
«Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με την καταβολή άμεσα όλων των οφειλών και παράλληλα την επαναφορά στο ύψος της χρηματοδότησης πριν το 2010 θα μας αναγκάσει να φτάσουμε και εμείς στα άκρα εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο. Ως εδώ. Θα μας βρει η Κυβέρνηση μπροστά της και τότε θα δει την δύναμή μας. Ευχόμαστε πάντως στα μέλη της Κυβέρνησης και τους 153 «λεβέντες» που ψήφισαν τα μνημόνια να μην έρθουν στην θέση μας ούτε αυτοί ούτε η οικογένειά τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: