Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Όλοι στην Ευρώπη θέτουν όρους εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Στο Περιστέρι όπου ψήφισε για τους αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε και πάλι στην κυβέρνηση, η οποία -όπως είπε- επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπαμα των δηλώσεών του:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποιούμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η χώρα στις 17 Ιούνη. Από Εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, δυστυχώς παραμένουμε η χώρα εκείνη που σήμερα απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο.

» Με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας. Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.

» Από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, εισπράττει ήττες. Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

» Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί.»

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: