Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης «Greetings from…..Ioannina, Ohrid, Prizren, Gjirokastra» στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Ιτς Καλέ

Στο πλαίσιο του έργου «EVAH-European Values in Cultural Heritage-Ευρωπαϊκές Αξίες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση: «Greetings from…..Ioannina, Ohrid, Prizren, Gjirokastra» που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Δραστηριοτήτων στο Ιτς Καλε, υπό την αιγίδα της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, από τη 1η έως τη 4η Νοεμβρίου 2012. Η έκθεση θα παρουσιάσει έργα 4 καλλιτεχνών (Arben Shala από το Κόσσοβο, Jana Acevska από τα Σκόπια, Adjola Vrekaj από την Αλβανία και Πέτρος Ξενικός από τη Ελλάδα) που ταξίδεψαν στα Ιωάννινα, στην Αχρίδα, στο Πρίζρεν και στο Αργυρόκαστρο, και εκφράζουν μέσα από την τέχνη τους τα δικά τους βιώματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομία αυτών των πόλεων. Τη φωτογραφική έκθεση έχει επιμεληθεί ο εταίρος του έργου Macedonian Artisan Trade Association από τα Σκόπια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου, 2012 και ώρα 19:00 μαζί με μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.  

Το 23-μηνών διάρκειας έργο με τίτλο EVAH συγχρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Κοινωνία των Πολιτών» (Civil Society Facility).  Στόχος του έργου είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις των Βαλκανίων με ιστορικά κέντρα με στοχευμένες ενέργειες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, στην διάδοση Ευρωπαϊκών προτύπων και καλών πρακτικών σε φορείς αποφάσεων, στην ανάδειξη της παραδοσιακής χειροτεχνίας, στη δικτύωση με Ευρωπαϊκά όργανα, πρωτοβουλίες και οργανώσεις και στην ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο έργο συμμετέχουν από την Ελλάδα το κοινωφελές Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, από την Αλβανία το Gjirokastra Conservation and Development Organization (επικεφαλής έργου), από το Κόσσοβο το Academy for Training and Technical Assistance και από τα Σκόπια το Macedonian Artisan Trade Association.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό:
Παρασκευή 2η Νοεμβρίου: 11:00 -13:30 / 18:00 – 20:00
Σάββατο 3η Νοεμβρίου: 11:00 -13:30 / 18:00 – 20:00
Κυριακή 4η Νοεμβρίου: 11:00 -13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: