Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μοναδική εναλλακτική λύση στις οριζόντιες περικοπές και στα μέτρα χαρακτήρισε τις αποκρατικοποιήσεις η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου

Μοναδική εναλλακτική λύση στις οριζόντιες περικοπές και στα μέτρα χαρακτήρισε τις αποκρατικοποιήσεις η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 24 Οκτωβρίου για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε επίσης, πως «οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν για τη χώρα μας δημοσιονομικά και αναπτυξιακά οφέλη και θα προσφέρουν προοπτική ανακούφισης του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας». Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως υπάρχουν διάφορες «συγκεχυμένες συνιστώσες» που είτε δαιμονοποιούν τις αποκρατικοποιήσεις είτε προσπαθούν να πείσουν πως «δεν θα βελτιώσουν τα δημοσιονομικά της χώρας και δεν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη» κάτι που σύμφωνα με την ίδια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε  επιστημονικά ούτε εμπειρικά, αλλά και προσκρούει στην κοινή λογική.


Σχετικά με την ανάγκη της χώρας για προσέλκυση Ελληνικών και ξένων επενδύσεων μέσω των αποκρατικοποιήσεων η Βουλευτής αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, σύμφωνα με την οποία «η χώρα μας το 2011 υποχώρησε και άλλο στην παγκόσμια κατάταξη της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων και βρίσκεται στην 142η θέση μεταξύ 181 χωρών του ΟΗΕ».

Στην παρέμβασή της τόνισε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις «είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι ένα μόνο βήμα», καθώς «η προσέλκυση των επενδύσεων δεν είναι διόλου εύκολη και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τη δημιουργία του απαραίτητου ευνοϊκού οικονομικού κλίματος στη χώρα μας.»

Κλείνοντας την παρέμβασή της η κ. Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τις αποκρατικοποιήσεις και τις αλλαγές που προτείνει το παρόν Νομοσχέδιο «φως στην άκρη του τούνελ. Ένα φως που είναι πολύ σημαντικό να εκπέμψει στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας για να σηματοδοτήσει ότι το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει και να προτρέψει επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: