Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

“Έφυγε” ο μεγάλος παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης Jean Luc Delarue!


Από το μεσημέρι της Παρασκευής, η γαλλική επικαιρότητα στα ΜΜΕ σαν να σταμάτησε. Σαν να έκανε ένα διάλλειμμα από την καταιγίδα των ειδήσεων της ημέρας. Άρμστρονγκ και ντόπινγκ, “πόλεμος” Apple – Samsung, Συρία, ελληνικό χρέος, η ένταξη των Ρομ στην κοινωνία, εορτασμοί απελευθέρωσης του Παρισιού και άλλα πολλά θέματα πέρασαν για πολλές ώρες και σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Γαλλίας σε δεύτερη μοίρα. Η γαλλική τηλεόραση, ο γαλλικός τύπος θρηνεί από το ξημέρωμα της Παρασκευής έναν εκ των πλέον πετυχημένων και δημοφιλών της τηλεοπτικών της προσώπων, τον Jean-Luc Delarue, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών το ξημέρωμα της Παρασκευής, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του εντέρου.
   

Η δημόσια τηλεόραση France Télévisions σε ανακοίνωσή της σημειώνει «πληροφορηθήκαμε με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη τον πρόωρο θάνατο του Jean-Luc Delarue, παρουσιαστή και παραγωγού της δημόσιας τηλεόρασης και επίσης μεγάλο ταλέντο. Αυτός ο τόσο δημοφιλής στους Γάλλους χαρακτήρας συνέβαλε με την προσφορά του στην ανανέωση της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία του οφείλει πολλά”! Ο διευθύνων σύμβουλος της France 2, Ζαν Ρεβεγιόν, τον χαιρέτισε με την έκφραση "λαθρέμπορος των συναισθημάτων» και δημιουργός "των νέων δεδομένων και εννοιών στα show" που "πάλεψε μέχρι το τέλος, καθώς ήταν αγωνιστής" . Η Sophie Davant, η οποία διαδέχθηκε τον Jean-Luc Delarue στην εκπομπή "Μια μεγάλη ιστορία», δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ότι "είχε εξαιρετικές αντοχές, σκέφτηκα θα κερδίσει. Όσοι συεργάστηκαν μαζί του τον θαύμαζαν πολύ, όπως κι εγώ που ήμουν θαυμάστριά του. Δυστυχώς πλήρωσε ακριβά για την επιτυχία του. "

Η Le Monde τον αποκαλεί ηγέτη και τιτλοφορεί το παραπάνω άρθρο της “Ήταν το σύμβολο ενός κόσμου που καταβροχθίζει τα παιδιά του”. Η Parisien σήμερα κυκλοφόρησε με το εν λόγω θέμα στο εξώφυλλό της και με τον τίτλο “Ήταν παιδί της τηλεόρασης”, ενώ εκτενή αναφορά στα πρωτοσέλιδά τους κάνουν και χθες και σήμερα όλες οι γαλλικές εφημερίδες όπως και τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.
     
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Jean-Luc Delarue εργάστηκε ως δημοσιογράφος για περισσότερα από 25 χρόνια και ήταν αυτός που εισήγαγε στη γαλλική τηλεόραση τις εκπομπές τύπου talk-show.  Κατά την παρουσία του στα ΜΜΕ, πέρασε από τα κανάλια Europe 1, TF1, TF2 (στο οποίο έμεινε 17 χρόνια) , France 3, Canal+, Antenne 2 και από το ραδιόφωνο Europe1.

Ανταπόκριση από τη Γαλλία
για το miltosgitas.blogspot.com: Διονύσης Λιανός



Δεν υπάρχουν σχόλια: