Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησε η μελέτη οδικού άξονα Καλπάκι - Κόνιτσας

Από την αρμόδια Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κινήθηκε ήδη η... διαδικασία για την μελέτη βελτίωσης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Διευθυντής της ΔΜΕΟ ζητάει να ενημερωθεί το Υπουργείο για τυχόν προτάσεις, μελέτες ή επεμβάσεις βελτιώσεων (οδοποιίας, τεχνικά έργα κλπ), που έχουν γίνει για τον συγκεκριμένο άξονα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και των προτεινόμενων βελτιώσεων από πλευράς Υπουργείου. Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:

"Προ δεκαπενθημέρου στην Κόνιτσα είχα γνωστοποιήσει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών συντάσσει «Φάκελο Έργου» για την προκήρυξη της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Πρόκειται για την μελέτη που είχαμε εντάξει, ως ΥΠΕΧΩΔΕ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2009, με κωδικό έργου «2009ΣΜ07100000» και προϋπολογισμό δύο (2) εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε.

Παρά την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα, έχουμε την βούληση να προωθήσουμε την μελέτη του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ο οποίος αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας Οδού και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των ακριτικών Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας και θα εκσυγχρονίσει την διαπεριφερειακή σύνδεση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονία, μέσω Κόνιτσας".

Για τις ενέργειες του Υπουργείου ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τους Δημάρχους Πωγωνίου και Κόνιτσας και έχει προγραμματίσει να συναντηθεί μαζί τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: