Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ετοιμάζεται το νέο Μουσείο της Εθνικής

Με την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, θα ανοίξει τις πύλες του και το Μουσείο της ομάδας, το οποίο... έχει δημιουργηθεί από τον Γαλανόλευκο Φάρο, και θα φιλοξενείται πλέον σε νέο μόνιμο χώρο στα Χανιά. Η νέα στέγη του Μουσείου της Εθνικής ομάδας θα είναι πλήρως έτοιμη τις επόμενες ημέρες για να φιλοξενεί σε κάθε ευκαιρία τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της «γαλανόλευκης», ώστε να τους οδηγήσει σε ένα… ταξίδι στην ιστορία της αγαπημένης ομάδας όλων των Ελλήνων.

Στη συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από τριακόσια πολύτιμα εκθέματα. Από τις φανέλες των Ελλήνων διεθνών παικτών, και αντικείμενα αγώνων, μέχρι μπάλες, τύμπανα και το ακριβές αντίγραφο της κούπας του Euro 2004, το Μουσείο αποτελεί ένα πραγματικό «γαλανόλευκο» ανεκτίμητο θησαυρό.

Τα εκθέματα χρονολογούνται κυρίως από το 2004 και μετά, από το έπος δηλαδή της Πορτογαλίας, ενώ υπάρχουν και ακόμα παλαιότερα μεγάλης αξίας. Στην αύξηση των εκθεμάτων του Μουσείου καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει οι διεθνείς μας παίκτες, καθώς ο καθένας με δική του πρωτοβουλία δώρισε αντικείμενα από τις αναμετρήσεις με το εθνόσημο.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι το Μουσείο της Εθνικής είναι το μοναδικό με εκθέματα γύρω από την «γαλανόλευκη» σε όλη τη χώρα, και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως με αποκλειστικό θέμα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο «Γαλανόλευκος Φάρος», ως δημιουργός του Μουσείου, στοχεύει στην διαρκή γιγάντωσή του και την αύξηση των εκθεμάτων, ενώ επιθυμία όλων είναι παραμένει ανοικτό καθημερινά. Ο νέος χώρος που θα φιλοξενείται θα είναι στην οδό Τσουδερών 40 και φυσικά η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Μάλιστα, ήδη ο πρώτος… επισκέπτης ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας, βρέθηκε στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί στο νέο Μουσείο της «γαλανόλευκης» δίνοντας κι αυτός μία δικιά του φανέλα από το αλησμόνητο Euro 2004.

Σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία του νέου Μουσείο έπαιξε ο Δήμαρχος Χανιών, Μανώλης Σκουλάκης καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λειψάκης και Κώστα Πρωτοπαπαδάκης, τους οποίους ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ευχαριστεί θερμά. Τέλος, επιθυμία όλων είναι το Μουσείο να κάνει το γύρο της Ελλάδας και να μπορέσουν οι κάτοικοι και άλλων περιοχών να το φιλοξενήσουν στις πόλεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: