Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τρίζει η καρέκλα του Ζούκερμπεργκ...

Όλοι θυμόμαστε την πανηγυρική είσοδο του Facebook στο αμερικανικό χρηματιστήριο στις 17 του περασμένου Μαΐου, με την τιμή της μετοχής να εκτινάσσεται μέσα σε δευτερόλεπτα από τα 38 στα 42 δολάρια. Κι αν τότε σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία σε όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για επικειμένη καταστροφή, τρεις μήνες μετά οι “καταστροφολόγοι” επιβεβαιώνονται με την εταιρία να έχει χάσει τη μισή της αξία.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη στον άνθρωπο έφερε το facebook στη ζωή μας, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δείχνοντάς του το δρόμο της εξόδου.

“Το facebook χρειάζεται απελπισμένα έναν νέο ηγέτη που δεν φορά κουκούλα στη δουλειά του”, τονίζει ο δημοσιογράφος του MSNBC Τζο Σκάρμπορο και προσθέτει “αναρωτιέμαι πότε θα βρει κάποιος τα κότσια να πάει να του πει ότι πρέπει να παραιτηθεί. Αυτός ο τύπος είναι καταστροφή ως διευθύνων σύμβουλος”.

Η κατρακύλα της μετοχής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου εκτόπισε τον ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τον κατάλογο των δέκα πλουσιότερων επιχειρηματιών τεχνολογίας στον κόσμο, που δημοσιεύει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Πριν από την πτώση η περιουσία του είχε αποτιμηθεί στα 19 δισ. δολάρια. Σήμερα μετά βίας φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: