Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο πρώην Υπουργός κ. Αντ. Φούσας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»

Ο πρώην Υπουργός κ. Αντ. Φούσας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:«…Πάντοτε πίστευα, ότι η Δωδώνη θα πρέπει να μείνει και να λειτουργεί υπό την εγγύηση της Αγροτικής Τράπεζας και γι’ αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει σ’ αυτή…».»Τα πράγματα, όμως, τον τελευταίο καιρό άλλαξαν ριζικά και η ΑΤΕ πωλήθηκε πλέον σε άλλη ιδιωτική Τράπεζα, ενώ η «ΔΩΔΩΝΗ» έμεινε εκτός της συμφωνίας πώλησης και ζητείται επενδυτής. Όπως τα πράγματα εξελίχθηκαν, για την Ήπειρο και για τους Ηπειρώτες μία πλέον λύση υπάρχει αφού δεν προχώρησε η πρόταση της λαϊκής βάσης και άλλες σχετικές λύσεις. Και αυτή είναι να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα, όχι μόνο το επιχειρηματικό του κέρδος, αλλά και για το συμφέρον της περιοχής και ιδίως των παραγωγών και κτηνοτρόφων και βεβαίως και των εργαζομένων σ’ αυτή…». Είναι, βεβαίως, ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες έδειξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον και η γνωστή Ηπειρωτική βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» του συμπατριώτη κ.Πέτρου Σεπετά».Ο κ. Φούσας επισημαίνει στη συνέχεια ότι:

- Όλα θα πρέπει να γίνουν, για το θέμα του νέου επενδυτή, με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερη προσοχή. Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.
- Για την οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση, τόσο οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής, όσο και οι εργαζόμενοι.
- Τέλος, οι όλες διαδικασίες να τελειώσουν σύντομα, διότι οι πολλές καθυστερήσεις δημιουργούν προβλήματα στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ανησυχίες.
«Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι υπόθεση όλων των Ηπειρωτών και ουδείς υπεύθυνος δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον αδιάφορο», καταλήγει ο κ. Φούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: