Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Απομάκρυνση κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους

Η αποκατάσταση της τάξης και η απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στους συμπολίτες ήταν μία από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Με τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε και τις Κανονιστικές Αποφάσεις που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο διαφανούς λειτουργίας και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έκανε ένα ακόμη βήμα, καθώς αποφάσισε τον τρόπο απομάκρυνσης των μόνιμων κατασκευών από τους κοινόχρηστους χώρους.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Θεμελής, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος αυτού με συνεννόηση και συνεργασία με τους επιχειρηματίες του χώρου.«Οι κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν ήδη στο Δήμο Ιωαννιτών, στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες με παλιότερες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, υφίστανται νόμιμα, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων με σημαντική απομείωση και κυρίως με υποβάθμισή τους», τόνισε ο κ. Θεμελής.Μετά από διεξοδική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε απόφαση με τρία σημεία για την αποκατάσταση και την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων.Έτσι:
-Όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων κάνουν χρήση αυτών των κατασκευών χωρίς άδεια ή χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένοι να τις απομακρύνουν και να αποδώσουν τον κοινόχρηστο χώρο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
-Σε περίπτωση που αλλάζει ο χρήστης αυτού του χώρου ή αντικαθίσταται η άδειά του, δεν θα δίνεται νέα άδεια για συνέχιση της χρήσης των κατασκευών αυτών και η αποκατάσταση του χώρου θα γίνεται από συνεργεία του Δήμου.
-Σε περίπτωση καταστημάτων που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους, θα κληθούν οι χρήστες από την αρμόδια Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον προσδιορισμό ημερομηνίας απομάκρυνσης των κατασκευών.
-Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι η έγκριση κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τον Ιανουάριο του 2013, για όσους δεν εμπίπτουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν θα δίνεται χωρίς έλεγχο, έτσι όπως έχει αποφασιστεί και εγκριθεί με τις Κανονιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: